Актьорът бил готов да остане щатен водещ на Преди обед“,

...
Актьорът бил готов да остане щатен водещ на Преди обед“,
Коментари Харесай

Лъсна грозната истина: Ето защо Сашо Кадиев напусна Би Ти Ви

Актьорът бил подготвен да остане щатен водещ на „ Преди обед “, само че управлението на медията отказало да промени контракта му.
Сашо Кадиев бе изпратен прочувствено като водещ на Би Ти Ви в последното за сезона предаване на „ Преди обед “, което бе напълно отдадено на него, написа Филтър. В края на предходната седмица пък артистът даде изявление и за 120 минути “, където бе посетител във финалната графа. В основната роля “. Кадиев изясни своето овакантяване на медията след 12 години вярна работа с желанието си да има повече време за театъра и киното
Но това ли е цялата истина?
Нека напомним, че и до момента в който беше водещ на „ Преди обед “, Сашо не спираше да обикаля страната. Той бе централно настоящо лице в постановките „ Горката франция “ и „ Игра за двама “. Снима се и във всички филми на режисьора Ники Илиев. Да не приказваме за инфлуенсърските реклами, които прави както самичък, по този начин и с майка си за Инстаграм. Очевидно е, че спомагателни задължения в никакъв случай не са му липсвали. Но… има нещо, което се премълчава. Тук в цялостна степен важи мисълта: „ Каквото и да ти приказват, знай, че става въпрос за пари! “. Да, напускането на щатното място на Сашо Кадиев е обвързвано точно с финанси. И това е признал самият артист пред свои близки другари.
Какво в действителност е наклонило везните водещият да се раздели с Би Ти Ви?
Оказва се, че това са едни 30 %, които медията е взимала от всеки хонорар на Кадиев, получен от присъединяване в постановки, филми и реклами. Тъй като е бил щатен чиновник, малкия екран шеф му се води и продуцент. Системата е същата, както и в музикалните компании. Всеки реализатор заплаща % за участията си на компанията, написа Hotarena.net.
Ако приемем, че Сашо получава 500 лв. хонорар от режисура, то той е давал по 150 лв. на Би Ти Ви и за него са оставали едвам 350 лв.. Актьорът не е бил склонен с това състояние и няколко пъти е поставял този въпрос пред шефовете на Би Ти Ви. Той даже е имал предпочитание да остане водещ на „ Преди обед “, в случай че му бъде изменен договорът. Ръководството на медията обаче отказало. Така се стигнало и до раздялата. Истината е, че Кадиев не си е затворил дефинитивно вратата в Би Ти Ви.
Той най-вероятно от септември ще продължи да се изявява в ефира, само че не като щатен чиновник, а на хонорар. Има концепция Сашо да прави своя графа в „ Преди обед “ и да продължи да води „ България търси гений “. Това е изцяло реалистично, а и Би Ти Ви към този момент няма да му взима 30 % от хонорарите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР