Актуалните изследвания показват, че рингтоновете – мелодиите, с които звънят

...
Актуалните изследвания показват, че рингтоновете – мелодиите, с които звънят
Коментари Харесай

Зaщо рингтоновете вече не са на мода?

Актуалните проучвания демонстрират, че рингтоновете – мелодиите, с които звънят телефоните, постепенно стартират да изчезват. Изтеглянията на такива приложения са намалели с една четвърт през последните няколко години, сочат данните на Sensor Tower. Това се случва към десетилетие след GSM фурора на емблематичния тон на Crazy Frog – рингтонът, който подлуди света през 2004 година и единствено за 12 месеца донесе на основателите си доходи от 40 млн. паунда, написа economic.bg

Пазарният разбор на Sensor Tower демонстрира, че потребителите във Англия, които конфигурират приложения за мелодии, са намалели с 20% сред 2016 и 2020 година – от 4.6 млн. до 3.7 млн. души.

Тенденцията се изяснява с новия вид ползване измежду младите. За разлика от предходните генерации, тяхното избира безшумния режим. Анализатори изясняват това пред The Telegraph с обстоятелството, че подрастващите и хората в 20-те си години прекарват доста повече време в приложимост на телефона си. Тон за звънене на процедура не им е нужен, защото те постоянно виждат, когато някой им звъни.

Фактор са и носимите устройства – смарт часовници и гривни, които са свързани с телефоните, и също известяват потребителите за входящи повиквания посредством осцилация.

По-ранно изследване на Ofcom пък откри, че два пъти повече хора на възраст сред 16 до 24 години, наричани „ потомство без тон “, избират известията пред телефонните диалози. Още през 2017 година 36% от тази група консуматори показват, че чатенето е водещият им способ за връзка, а едвам 15% акцентират говоренето. Дори милениалите (хората до 40-годишна възраст) са склонни от ден на ден да пишат, в сравнение с да поддържат връзка устно по телефона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР