Актуализацията на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК)

...
Актуализацията на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК)
Коментари Харесай

Актуализацията на бюджета на здравната каса за 2022 г. влиза в парламента

Актуализацията на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2022 година на първо четене ще гласоподават депутатите. Това планува проектопрограмата за работа на Народното събрание, оповестена на страницата в интернет на Народното събрание. Точката е първа в дневния ред.

В претекстовете към законопроекта вносителите от Министерския съвет аргументират актуализацията с нуждата от приемане на незабавни антикризисни ограничения, с които да се преодолеят следствията от инфлационния напън върху най-засегнатите групи от обществото. Предвижда се растеж на здравноосигурителните доходи в общ размер на 111 800,0 хиляди лева от прехвърляния за здравното обезпечаване. Заложени са и средства за шест месеца в размер на 118 500,0 хиляди лева за погашение на спомагателни трудови хонорари на личния състав на изпълнителите на болнична здравна помощ за периода на оповестената изключителна епидемиологична конюнктура.

Нетното нарастване на приходите и прехвърлянията за 2022 година е в размер на 65 555,0 хиляди лева, написа още в претекстовете към законопроекта за актуализация на бюджета на НЗОК.

В актуализацията на Закона за бюджета на НЗОК са планувани 1 386 500,0 хиляди лева по бюджета на ДОО – растеж на приходите на пенсии, и 15 100 хиляди лева по бюджета на универсалните пенсионни фондове (УПФ) - растеж на разноските за пенсии.

Точка втора и трета в проектопрограмата са надлежно планът за актуализацията на бюджета на държавното публично обезпечаване и на държавния бюджет.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР