Актуализация на пенсиите се очаква по средата на следващата година

...
Актуализация на пенсиите се очаква по средата на следващата година
Коментари Харесай

Денков: Актуализация на пенсиите се очаква по средата на следващата година

" Актуализация на пенсиите се чака по средата на идната година по швейцарското предписание с 11 %. В момента използваме всички въможности размерът на пенсиите да бъде задоволително висок. Не се икономисват средства през годината за коледни надбавки. По-смислено е да се дава максимума, вероятен за всеки месец, в сравнение с да залъгваме пенсионерите с 50 лева на Коледа ". Това съобщи на онлайн конференция във Facebook министър председателят Николай Денков.

" По два от Мастрийхтските критерии се намираме в доста положително положение за разлика от други страни в Еврозоната. Единственият аршин, който не покриваме е инфлацията. Хърватия бе призната в Ервозоната, без да извършва този аршин. Имаме всики учредения да работим по проекта. Днес ще приемем обновения проект за приемане на еврото от 1-ви януари 2025 ", разяснява още министър председателят.

" По отношение на Шенген, това, което вършим в страната се прави оценка извънредно високо от всичките сътрудници. Това е отбраната на външната граница, има съществено понижение на мигрантите. Австрия няма искания към България. По отношение на върхонственото на закона споделят, че напредъкът е извънреден. Остават измененията в коснтитуцията и избора на състава на Анти-корупционната комисия. Ако свършим това, ще имаме доста по-добра правосъдна система в България. От друга страна, ще сме защили границите си. Това, което към момента се чува като несъгласие е, че системата на Шенген не работи. Това не е наш проблем, това е пороблем на Европейски Съюз и не може да бъде спирачка за България. Оптимист съм, че ще спечелим в диалога за Шенген ", съобщи още той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР