Актуализация на бюджета е невъзможно да бъде разработена. Това съобщи

...
Актуализация на бюджета е невъзможно да бъде разработена. Това съобщи
Коментари Харесай

Министърът на финансите с извънредни новини за бюджета

Актуализация на бюджета е невероятно да бъде създадена. Това заяви министърът на финансите Росица Велкова-Желева, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Приходите са извънредно напрегнати, не чакаме преизпълнението им. А с цел да има актуализация, би трябвало да има преизпълнение на приходите ", изясни още тя.

„ Ще има спестовност към финансовите разноски, само че те няма да са в огромен размер. Служебното държавно управление ще преразпределя средства от бюджета, с цел да се финансират други непредвидени разноски. Такива са били нужни за организацията на предварителните избори “.

Няма да се теглят задължения, с цел да се финансират нови разноски, добави министърът.

Инфлацията е движена от цените на енергоносителите и храната.

Очакваме тя да падне през 2023 година поради стесняване на потреблението ", посочи Велкова.

Велкова означи, че се спекулира тематиката за остатъци в финансовите разноски. “Тезата се развива, защото в бюджета са гласувани средства за финансовите разноски от над 8 милиарда лева, само че 4 милиарда лева от тях са европейски средства, които няма по какъв начин да бъдат преструктурирани даже и да има спестовност.

1,1 милиарда лева са общинските разноски, които също няма по какъв начин да бъдат преструктурирани, а 1,2 милиарда са разноските за районното министерство. 1,1 млрд.лв. са също финансовите разноски в бранша " Отбрана и сигурност ".

Тоест, няма по какъв начин да се прави спестовност там ”, акцентира още служебният министър на финансите и добави: “Има и доста непредвидени разноски, които служебният кабинет би трябвало да предприеме. Такива са и разноските за предварителните парламентарни избори. Тепърва ще се търсят и разноски за консолидираното на украинските бежанци ”.

Очаквайте детайлности.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР