Акциите на Tesla Motors достигнаха нови рекордни стойности, благодарение на

...
Акциите на Tesla Motors достигнаха нови рекордни стойности, благодарение на
Коментари Харесай

Tesla вече струва над 100 млрд. долара

Акциите на Tesla Motors доближиха нови рекордни стойности, с помощта на което пазарната капитализация на производителя на електрически автомобили за първи път в историята на компанията мина 100 милиарда $.
На 22 януари една акция на Tesla се търгуваше за 579,51 $, което значи капитализация от 104 милиарда $. Така компанията на Илон Мъск задмина Volkswagen, който коства 100 млн. $. Тази стойност е три пъти по-висока от тази на Ford и два пъти от на General Motors. В същото време е два пъти по-ниска от Toyota, която продължава да е най-скъпият авто производител в света.
Успехите на Tesla се изясняват с сполучливите индикатори на компанията за третата четвърт на 2019 година, както и с стартирането на новия цех на компанията в Китай. Пазарна стойност от 100 милиарда $ е първият индикатор, който Мък би трябвало да реализира, с цел да получи и най-големият бонус в историята на автомобилната промишленост.
Преди 2 години, когато Tesla беше оценена на " единствено " 59 милиарда $, Мъск се съгласи да се откаже от всички хонорари, които му бяха обезпечени през идващите 10 години. Той се контракти с акционерите да получи общо 12
бонуса във тип на акции на компанията. Последният ще му бъде изплатен, когато пазарната капитализация доближи 650 милиарда $.
Ако това стане, Мъск ще е получил 55,8 милиарда $. В момента той е притежател на 19% от акциите на компанията, а с цел да вземе първия транш би трябвало цената на Tesla да се задържи над 100 милиарда $ в продължение на 6 месеца.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР