Акциите на технологичните гиганти се продават с най-бързото темпо от

...
Акциите на технологичните гиганти се продават с най-бързото темпо от
Коментари Харесай

Бум на разпродажбата на акции на технологични гиганти, историята не помни такава търговия от 22 години

Акциите на софтуерните колоси се продават с най-бързото движение от спукването на " dotcom " балона през 2000 година, предава Bloomberg.

Инвеститорите към този момент не са доста въодушевени за акции, чиито вероятности за дивиденти са надалеч в бъдещето – бъдеще, което става все по-несигурно след покачването на цените през април и задържането на най-високата инфлация от 40 години насам. Към това се прибавя и по-агресивната политика на Федералния запас и вероятността за криза, което прави краха на софтуерните активи все по-реален.

Данните, излезли в четвъртък, демонстрираха че цените на производителите също порастват повече от предстоящото акцентирайки още по-ясно потребността от увеличение на главния лихвен %. Това раздухва спекулациите, че Федералният запас ще прибегне до нарастване с три четвърти пункта, с цел да последва нарастването от 50 базисни точки от предходната седмица, което би било най-голямото от две десетилетия насам.

За акции с капацитет за напредък като тези на Apple Inc., Alphabet Inc. и Amazon.com Inc., това значи понижаване на облагата им. Технологичната борса Nasdaq 100 се намали с 0,3% в четвъртък, разширявайки спада си тази година до 27%.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР