Акциите на технологичните гиганти поскъпнаха рязко по време на петъчната

...
Акциите на технологичните гиганти поскъпнаха рязко по време на петъчната
Коментари Харесай

Акциите на Meta поскъпнаха с 20%, а цената на компанията скочи с 200 млрд. долара само за ден

Акциите на софтуерните колоси нарастнаха внезапно по време на петъчната търговия след мощни финансови резултати на Amazon и Meta за последното тримесечие. По този метод притежателят на Facebook е на път да означи най-голямото на ден нарастване на пазарната си стойност.

Акциите на обществената медийна група Meta нарастват с над 20%, повишавайки пазарната капитализация на софтуерната компания с 200 милиарда $ до общо 1,2 трлн. $, откакто данните за нейните продажби през четвъртото тримесечие на 2023 година и оповестените вероятности за идващите месеци надвишиха прогнозите на Уолстрийт. Компанията също по този начин вкара първото по рода си разпределяне на тримесечен дял.

Ходът на Meta би засенчил предходни върхове, съгласно които пазарните капитализации на Amazon и Apple скочиха с по към 190 милиарда $ в границите на една сесия на търговия през 2022 година

В същото време акциите на Amazon се покачиха с над 8% при започване на търговията в петък, откакто регистрираха огромни продажби на дребно по време на коледните празници, добавяйки по този метод 143 милиарда $ към пазарната си стойност.

Силните доклади за приходите на Amazon и Meta, показани късно нощес, ускориха увереността на Уолстрийт, че огромните софтуерни компании могат да обезпечат по-нататъшен печеливш напредък, като в същото време не престават да харчат милиарди долари за изкуствен интелект, откакто и двете компании редуцираха хиляди работни места през предходната година, с цел да рационализират интервенциите си.

Компанията Nvidia, която се трансформира в желан производител на чипове за разработчиците на ИИ (AI), също означи растеж от близо 5% по време на търговията в петък, като пазарната ѝ стойност доближи 1,6 трилиона $, откакто Meta и Apple обявиха задължения да влагат повече в AI тази година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР