Акциите на музикалния лейбъл Universal Music Group скочиха значително при

...
Акциите на музикалния лейбъл Universal Music Group скочиха значително при
Коментари Харесай

Музикалният лейбъл на Лейди Гага с най-големият борсов дебют в Европа за годината

Акциите на музикалния лейбъл Universal Music Group скочиха доста при борсовия му дебют във вторник, съобщи Си Ен Би Си. Това е най-голямото борсово листване в Европа от началото на годината.

Цената на книжата на компанията, която стои зад звезди като Лейди Гага и Тейлър Суифт, доближи 25 евро за акция в ранната търговия във вторник, което е с 35% над референтната цена от 18,5 евро за акция.

Този резултат дава на UMG, която е листната на борсата Euronext Amsterdam, пазарна капитализация от над 45 милиарда евро.

През юни френският медиен конгломерат Vivendi получи поддръжка от акционерите за обособяване на Universal Music Group като независима компанията. UMG е считана за най-ценния актив в портфолиото на Vivendi. 60% от нейните акции ще отидат при акционери на Vivendi, а контролиращия Винсент Болор ще получи дял на стойност от към 5,9 милиарда евро.

UMG генерира към три четвърти от облагата на Vivendi, което повдига въпроси отноно бъдещата тактика на компанията, която има единствено 10% от UMG след борсовия дебют. Други 20% са благосъстоятелност на китайската компания Tencent, а останалите 10% на хедж фонда Pershing Square на милиардера Уилям Акман.

Universal Music Group е най-голямата звукозаписна компания в света и господства музикалната промишленост като част от „ Големите три “ лейбъла, дружно с Warner Music Group и Sony Music.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР