Акциите на базираната в Канада компания Aurora Cannabis отчетоха ръст

...
Акциите на базираната в Канада компания Aurora Cannabis отчетоха ръст
Коментари Харесай

Вотът вдигна с 40% акциите на компания за марихуана

Акциите на основаната в Канада компания Aurora Cannabis регистрираха растеж от над 40% през вчерашния ден, написа Business Insider, представена от profit.bg.

Производителят на марихуана се облагодетелства както от преднината на Джо Байдън в напреварата за президентските избори, по този начин и от легализирането на марихуаната в още няколко американски щата.

Едно от обещанията на демократите е, ако завоюват изборите, е да декриминализират марихуаната на национално равнище, което би довело до сериозен растеж за канабис промишлеността.

Акциите на основаната в Албърта компания, както и на нейните съперници, се намалиха в сряда, на фона на очертаващото се болшинство, което републиканците могат да оформят в Сената.

Вчерашният растеж обаче идва на фона на легализацията на марихуаната в още четири щата, като това се отнася за хора, навършили пълноправие в Съединени американски щати, т.е. на 21 година

По-голямата част от американците през днешния ден живеят в щати, в които марухуаната е законна. Тя е легализирана в Аризона, Ню Джърси и Монтана, като в Южна Дакота е утвърдена покупката и потреблението на канабис за медицински цели и за забавление.

Останалите компании от бранша също регистрираха съществени растежи през вчерашния ден. Акциите на Tilray прибавиха 33%, OrganiGram се увеличи с 16%, до момента в който Aphria и Canopy Growth нарастнаха с по 14 на 100.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР