Акциите на американската компания за търговия с видео игри GameStop,

...
Акциите на американската компания за търговия с видео игри GameStop,
Коментари Харесай

Акциите на GameStop за седмица поскъпнаха повече от два пъти

Акциите на американската компания за търговия с видео игри GameStop, оказала се в центъра на скандал с офанзива на борсата на консуматори на интернет платформата Reddit за седмица нарастнаха съвсем два пъти и половина, съобщи ТАСС.

По данни на Нюйоркската фондова борса, котировките на GameStop, почнали седмицата с цена на акция към 40 $, са достигнали най-много в четвъртък, когато са се търгували против 180 $ за акция.

По-късно цената им стартира да се намалява и при привършване на петъчната търговия цената на акциите на GameStop е била към 100 $ за акция.

Експлозивното нарастване може да се изясни с измененията в управлението - оставка на финансовия шеф на акцията Джим Бел.

В известие до Комисията по скъпите бумаги и фондовите пазари се показва, че отдръпването на Бел не се дължи на различия с компанията по въпроси, свързани с активността, политиката или практиките й, предава Българска телеграфна агенция.

Според източници, Бел не напуща непринудено, а по-скоро е бил " изтласкан " от Райън Коен, съоснователя на компанията за онлайн продажби на артикули за домашни любимци Chewy, която влага в GameStop предходната година с вяра да форсира прекосяването й към интернет търговия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР