Акциите на Advanced Micro Devices полетяха надолу веднага след обявяването

...
Акциите на Advanced Micro Devices полетяха надолу веднага след обявяването
Коментари Харесай

Акциите на AMD се сринаха с 22 процента след обявяването на финансовите резултати

Акциите на Advanced Micro Devices полетяха надолу незабавно след оповестяването на финансовите ѝ резултати. Сривът е с цели 22.5 %, което е рекордно обезценяване. Причината – по-ниски доходи за последното тримесечие и нова, по-консервативна прогноза за четвъртото.
Случващото се с AMD не е казус – необятният пазар падна приблизително с 3 % поради терзания за положението на американската стопанска система. Индексите Dow Jones и Nasdaq паднаха надлежно с 2.4 и 4.4 % на фона на слаби корпоративни резултати.

AMD регистрира по-слаби продажби на видео карти спрямо съперника си Nvidia. Освен това, продажбите на ускорители за потребностите на блокчейн системите на процедура са изчезнали, откакто предишното тримесечие бяха едноцифрено число от общите доходи. Криптовалутите, основани на блокчейн, дават по-слаби резултати против влаганите запаси за „копане“, което на собствен ред води до по-малко продадени видео карти.

Но основният изпълнителен шеф на AMD Лиза Су съобщи в конферентен диалог, че има вяра, че AMD набира пазарен дял, с помощта на възходящата известност на процесорите, основани на Zen , които имат преимущества пред съперниците от Intel.

„Ние продължаваме да се фокусираме върху осъществяването на нашата тактика и постигането на нашето водещо място при тези продукти“, сподели Су.

AMD чака да започва 7nm производството на видео карти до края на годината и то да е по-конкурентно по отношение на Nvidia. 7nm процесор от AMD ще забележим следващата година, даде обещание Су.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР