Акции за отмяна на запрещението са планирани днес в София,

...
Акции за отмяна на запрещението са планирани днес в София,
Коментари Харесай

Акции за отмяна на запрещението са планирани в Добрич, София и Варна

Акции за анулация на запрещението са планувани през днешния ден в София, Добрич и Варна. Те са част от стартиралата през ноември предходната година национална акция, която има за цел да предизвиква нов метод на мислене във връзка с мярката забраняване.

Поставените под забраняване лица в България са над 8 хиляди, а Законът за запрещението е от 1949 година, осведоми кореспондентът ни Мая Щърбанова:

Шествие под надпис „ Родени подготвени “ ще се организира в Добрич. Той е проведено от Фондация „ Николай Чудотворец “, която е част от дейната битка против Закона за запрещението в България от години.

По думите на ръководителя на фондацията Мария Методиева запрещението би трябвало да бъде анулирано като процедура, а хората да получават нужната за тях поддръжка, без да им се лишават съществени цивилен права.

„ В последна сметка е назрял моментът да има нова визия във връзка с настойничеството. Хората под забраняване не престават да живеят като в затвор, никой не им обръща внимание, никой не ги поглежда. Реално те не съществуват “, сподели тя.

Шествието в Добрич ще тръгне в 11,30 часа и ще премине по пешеходната част на бул. „ 25 септември “.  

В София също ще има шествие под надпис „ Родени подготвени “. Участниците в него ще тръгнат от НДК в 16 часа и ще продължат по бул. „ Витоша “, с цел да стигнат от Народния спектакъл „ Иван Вазов “.

За 10 ч. на входа на Морската градина във Варна е оповестено и началото на пърформанс с надпис „ Застани до мен “. Събитието също е част от акция за анулация на запрещението в България.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР