Активно обсъжданите планове на новия собственик на Twitter за намаляване

...
Активно обсъжданите планове на новия собственик на Twitter за намаляване
Коментари Харесай

Илон Мъск нареди да се намалят разходите на Twitter с 1 млрд. долара годишно

Активно обсъжданите проекти на новия притежател на Twitter за понижаване на броя на чиновниците имат за цел освен да трансформират качеството на обществената мрежа, само че и да понижат оперативните разноски. Включително, както считат някои източници, Twitter ще бъде заставен да понижи годишните разноски за инфраструктура с 1 милиарда $, макар че това ще заплаши способността на обществената мрежа да действа в пиковите часове.

Според Ройтерс Илон Мъск, който пое Twitter преди седмица, принуждава ръководителите на по-ниско равнище да намерят запаси за понижаване на разноските на компанията за инфраструктура с 1 милиард $ годишно. Приема се, че това ще бъде реализирано посредством понижаване на разноските за възнаграждение на доставчиците за потенциал в облака и за наемане на пространство за хостинг центрове за данни. Новото управление се е насочило към потребления от чиновниците на Twitter месинджър Slack, с цел да реализира икономии от до 3 млн. $ на ден за инфраструктура. Според The Washington Post крайната цел за икономии на инфраструктурни разноски е била избрана на 500 млн. $ годишно, което е трябвало да бъде реализирано частично посредством понижаване на разноските за ангажиране на реализатори за модериране на наличието.
-->
Някои специалисти са загрижени за способността на Twitter да поддържа активността си след използването на тези ограничения, защото в пиковите моменти инфраструктурата няма да може да се оправи с притока на консуматори. Такава висока интензивност може да се следи по време на избори или други събития, които провокират огромен спор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР