Активният политически диалог и задълбочаване на сътрудничеството в сферата на

...
Активният политически диалог и задълбочаване на сътрудничеството в сферата на
Коментари Харесай

Задълбочаване на партньорството в туризма обсъдихме с Кипър

Активният политически разговор и задълбочаване на съдействието в областта на туризма бяха измежду главните тематики на срещата на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и ръководителя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис.

Общо бе мнението, че България и Кипър могат да оферират взаимен туристически артикул на трети страни.

На диалога двамата ръководители оцениха връзките сред България и Кипър като отлични във всички сфери от двустранен интерес, за което по думите им способства и интензивният политически разговор на най-високо равнище.

Караянчева напомни, че Кипър е измежду първите страни членки, утвърдили Договора за присъединение на България към Европейския съюз и благодари за поддръжката. Гостът акцентира, че в страната му работят 30 хиляди българи и те са едни от най-хубавите служащи.

Председателят на Народното събрание означи отличните връзки в региона на образованието и културата и уточни, че българската общественост в Кипър и кипърските студенти, които се образоват в България, са мост сред двете страни.

От кипърска страна увериха, че се отделя съществено внимание на работата с българската общественост в Кипър.

Димитрис Силурис означи, че би трябвало обичайните отлични връзки сред Кипър и България да бъдат осъществени на процедура и приложени в интерес на двата народа.

Председателят на Народното събрание акцентира, че образец за отличните ни двустранни връзки на секторно равнище са и подписаните през последните години пет двустранни съглашения - в региона на земеделието, туризма, енергетиката, културата, образованието и науката.

Посещението на кипърската парламентарна делегация стартира с гала по полагане на венец на Паметника на незнайния боец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР