Активните съставки в популярните слънцезащитни продукти могат да проникнат в

...
Активните съставки в популярните слънцезащитни продукти могат да проникнат в
Коментари Харесай

Ето защо слънцезащитните кремове са вредни

Активните съставки в известните слънцезащитни артикули могат да обхванат в кръвта в количества, които надвишават безвредните равнища. До този извод стигнаха експерти от Американската организация по храните и медикаментите. Това се оповестява в известие на MedicalXpress.

Миналата година откривателите идентифицираха четири съществени дейни съставки в козметиката, които влязоха в кръвния поток на тествани лица в концентрации над 0,5 нанограма на милилитър. Този предел, избран от FDA, демонстрира дали са нужни спомагателни изследвания за сигурност. В нова разработка, включваща 48 доброволци, бяха открити още три евентуално рискови субстанции.

Активните съставки в множеството слънцезащитни артикули включват химикали като авобензон, оксибензон, октокрилен и екамсула. Те всмукват ултравиолетовото излъчване на слънцето и го трансформират в малко количество топлота.

Въпреки че до момента няма доказателства, че съставените елементи на слънцезащитния крем в действителност могат да навредят на човешкото тяло, тези субстанции (като оксибензон) могат да причинят хормонални разстройства.

Експертите поучават да се употребява козметика за попречване на по-опасни пострадвания и болести, като слънчево изгаряне и рак на кожата. Като опция могат да се употребяват минерални слънцезащитни артикули, които съдържат цинков оксид или титанов диоксид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР