Активната фаза на войната ще свърши максимум до три седмици,

...
Активната фаза на войната ще свърши максимум до три седмици,
Коментари Харесай

Войната трябва да свърши до 3 седмици

" Активната фаза на войната ще свърши най-много до три седмици ", предвижда в ефира на тв " Настоящее время " някогашният вътрешен министър на Украйна и един от най-влиятелните политици там Арсен Аваков. Той твърди, че " Путин и неговата руско-фашистка орда е в комплицирано състояние. В окупационната армия в Украйна са към 200 000 души, сред 12 и 14 000 са жертвите, 35 000 са ранените и има 3000 пленници. Т.е. 1/4 от живата мощ е изгубена.

На всички към този момент е ясно, че войната няма да бъде извоювана с танкови колони. На това се дължат и тежките ракетни обстрели на цивилен обекти. Руснаците търсят излаз.  Според Аваков дейната фаза ще завърши, с помощта на договарянията, които води Зеленски, и когато " другарят Путин пукне, всички му го пожелаваме ". 

На какви взаимни отстъпки е склонна Украйна? Според Аваков те ще се състоят в това Украйна да остане военно неутрална - каквато е и в този момент, и да признае ДНР, ЛНР или Крим. По този мотив той отбелязва, че в страната няма единно мнение и компромисът, ще разедини еднния дух, който демонстрират сега украинците. " Това е един от клопките, който слага Путин - да разедини украинците. Надявам се нашето управление да прояви мъдрост и да не минава с компромисите избрани червени линии. Например, Украйна не може да бъде демилитаризирана. Няма да стане това, което се говори  - да останем с едвам 50 000 войска. 

Аваков счита, че сега Путин унищожава Мариупол и Харков, не с цел да завладее Украйна, а с цел да покаже на света какъв брой безмилостен може да бъде. Харков е един от най-дружелюбно настроените градове към Русия. (Харков е втори по величина в страната и там живеят доста етнически руснаци, бел. ред.) Но се колебая, че има даже и 1% от жителите на тези градове, които да симпатизират на Путин.

Аваков не се наема да формулира каква е крайната цел на Путин - " не можем да отгатнем каква е задачата на побъркания. Прави параноични екскурзии в историята - " Ленин измислил Украйна ". Вероятно си фантазира, че ще върне Руската империя с подченената й Малорусия. Смята да промени международната система. Но се сблъска с действителността, а тя е следната - Руската империя не може да погълне Украйна, която от 30 години живее в свободно демократично общество и си избира сама кой ще я ръководи. Това е най-голямата неточност на Путин, която ще докара до разпада и на Русия каквато я знаем в този момент. 

" Вчера приказвах с кмета на Харков Игор Терехов. В момента там се случват невероятни неща - близо 100 000 души живеят в метрото, доставя им се храна, вода. Но се надявам, че в постройката на остарелия оперен спектакъл в Харков ще се състои новият Нюрнбергски развой. Независимо дали Путин ще е жив или мъртъв. ", споделя Аваков. 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР