Активизиране и установяване на устойчиви търговско-икономически връзки България–Ирак, както и

...
Активизиране и установяване на устойчиви търговско-икономически връзки България–Ирак, както и
Коментари Харесай

България и Ирак активизират диалога за нова сесия на Българо-иракската междуправителствена комисия

Активизиране и определяне на устойчиви търговско-икономически връзки България–Ирак, както и постигане на високи равнища на стокообмен, бяха акцентите, които сложиха заместник-министърът на стопанската система Лилия Иванова и вицепрезидентът на Багдадската Търговско-промишлена палата господин Мохамед Забуун Ал-Саади по време на срещата си. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на стопанската система.

Двете страни възобновиха разговора за основаването на нова сесия на Българо-иракската междуправителствена комисия, която по най-интензивен метод ще подкрепи процесите на двустранно съдействие.

Зам.-министър Иванова съобщи, че Министерството на стопанската система има деен метод за поощряване привличането на директни задгранични вложения и е директно ангажирано с капиталовия развой в страната. В тази връзка тя онагледи макроикономическите индикатори, уточни данъчните облекчения и очерта опциите и изискванията за вложения в България.

От своя страна, иракските представители споделиха, че страната им е изправена пред идно инфраструктурно възобновяване и блян към реанимиране на индустриалния си капацитет. За тази цел имат направена нова законодателна рамка, напълно съобразена с условията на вложителите и тяхната отбрана, както и голям брой облекчителни режими.

Икономическият зам.-министър и господин Мохамед Забуун Ал-Саади разискаха още областите от съвместен интерес, измежду които машиностроене, добивна промишленост; металургия, преработвателна индустрия, електроника и електро машиностроителна индустрия, химическа и нефтопреработвателна промишленост, селско и горско стопанство, енергетика, научно-изследователска и развойна активност, строителство и строителна промишленост, телекомуникации, изчислителна техника и информатика, превоз и логистика, туризъм, поощряване на вложенията, съдействие в региона на дребните и междинните предприятия, ръководство на качеството и стандартизация, и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР