Активите на френският производител на автомобили Рено (Renault) в Русия

...
Активите на френският производител на автомобили Рено (Renault) в Русия
Коментари Харесай

Френската компания "Рено" прехвърли активите си в Русия на държавата

Активите на френският производител на коли " Рено " (Renault) в Русия към този момент са благосъстоятелност на съветската страна, заяви съветското министерство на промишлеността и търговията, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Подписани са съглашения за прекачване на съветски активи от групата " Рено " на Руската федерация и държавното управление на Москва ", се споделя в изказване на министерството, представено от ТАСС и Франс прес.

Акциите на завода " Рено Россия " са на 100 % предадени на управата на Москва, а делът на " Рено " в " Автоваз ", възлизащ на 67,69 на 100, - на института НАМИ, показва министерството. Останалите акции в " Автоваз " държи " Ростех ".

Сделката е ставала допустима след утвърждение от страна на съветската Федерална антимонополна работа.

От " Рено " прецизират, че са си запазили алтернатива в бъдеще още веднъж да изкупят акциите.

Московският цех на " Рено " ще се върне към производството на именития модел " Москвич ", написа в персоналния си блог кметът на града Сергей Собянин, представен от ТАСС.

По думите му главен софтуерен сътрудник за възраждането на автомобилния цех " Москвич " ще стане " Камаз ". Отначало ще се създават общоприети коли, а в бъдеще ще се премине и към електрически автомобили.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР