Активистка на Мария Капон и бивш кмет на Сливен организират

...
Активистка на Мария Капон и бивш кмет на Сливен организират
Коментари Харесай

Две партии бунят стопани на протест

Активистка на Мария Капон и някогашен кмет на Сливен провеждат блокадата край Крушаре
 

Две партии яхнаха митинга на стопаните от Сливенско. Втори ден притежатели на свине от село Крушаре блокират пътя и основават проблеми на стотици водачи. Протестът им е макар обещанието за обезщетения, обещано от премиера Бойко Борисов в петък в Пазарджик. Той даде обещание по 300 лева за всяко непринудено умъртвено прасе.

Продължаващото неодобрение се оказа предизвикано от Българска социалистическа партия. Днес измежду протестиращите е някогашният кмет на Сливен Кольо Милев, който надъхва хората да желаят оставка на държавното управление. Самият митинг пък е проведен от активистка на партията на тогавашната депутатка Мария Капон, заяви ПИК.

Районът е отцепен от полиция, а придвижването се пренасочва, както през вчерашния ден, по обходни направления.
Блокадата основава големи проблеми за водачите. Разстоянието сред Ямбол и Сливен, което е по-малко от 30 км, се изминава за часове.

Според уредниците на митинга той остава неопределен до реализиране на настояванията им. А те внезапно скочиха от по-високи обезщетения до оставка на държавното управление, тъй като нямало разговор.

Протестът е подсилен и от стопани от ямболското село Тенево. Те заплашват с обсада към Лесово, в случай че ветеринари влязат да умъртвяват животните им.

Собственици на прасета от вид „ заден двор ” в Първомайско също всеобщо отхвърлят да ги заколят и плашат с митинги.

 
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР