Активисти на гражданско сдружение БОЕЦ белязаха сградата на Министерството на

...
Активисти на гражданско сдружение БОЕЦ белязаха сградата на Министерството на
Коментари Харесай

БОЕЦ беляза Министерството на енергетиката със Z

Активисти на гражданско съдружие БОЕЦ белязаха постройката на Министерството на енергетиката в София със признака на съветските военни елементи в Украйна - Z. Лидерът на организацията Георги Георгиев изиска среща със служебния енергиен министър Росен Христов, само че не бе позволен от защитата. Протестната акция беше излъчена във Facebook.

" Със знака на позорната и човеконенавистна путинска власт. Това сте вие - прислужници на непознати господари ", съобщи Георгиев, до момента в който рисуваше Z върху вратите на министерството. 

В понеделник гражданско съдружие БОЕЦ обяви, че блокира Министерски съвет. Пред сградата са ситуирани палатки. Като причина за блокадата от БОЕЦ показват желанията на служебния кабинет на Гълъб Донев да възобнови доставките на газ от „ Газпром “. От сдружението искат и оставката на служебния енергиен министър Росен Христов. 

Блокадата на Министерски съвет ще продължи най-малко до сряда, за когато е планувано постоянно съвещание на държавното управление.  " Радев, Борисов, Донев и компания да си носят отговорността пред своя стопанин от Кремъл за даваните обещания и поетите задания, само че ние няма да позволим да ни сложат още веднъж примката на " Газпром "! Ние господари нямаме и с терористи не преговаряме! И не плащаме на терористи, без значение каква е цената ", заявява Георги Георгиев. 

Служебният министър председател Гълъб Донев заяви през вчерашния ден, че с " Газпром " се водят разговори за довършване на контракта за доставка на газ и че е допустимо това да се случи и с неговото разсрочване след Нова година.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР