Ако Западът е убеден, че руската инвазия в Украйна е

...
Ако Западът е убеден, че руската инвазия в Украйна е
Коментари Харесай

Зеленски сравни Русия с Ковид

Ако Западът е уверен, че съветската инвазия в Украйна е неизбежна, то в този момент е време за дейности, сподели през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски пред Мюнхенската конференция по сигурността, съобщи ДПА.

" Нуждаем се от гаранции за сигурността. Вие казвате, че войната скоро ще стартира, тъй че какво чакате? Ние няма да чакаме глобите ви, когато стартират бомбите. Вие питате какво може да бъде направено. Много неща могат да бъдат направени. Можем да ви предоставим лист ", сподели той.

По думите му светът се е провалил с Украйна, тъй като световната архитектура на сигурността се е провалила. " Архитектурата на сигурността в Европа е съвсем разрушена. Късно е да се приказва за нейното поправяне ", установи Зеленски. Той упрекна страните, които не оказват на страната му нужната военна помощ поради опасността, и съобщи, че получената до момента помощ е по-скоро  " сироп за кашлица, вместо добра ваксина против коронавирус ".

Според украинския президент съгражданите му се пробват да живеят по-най-добрия метод при актуалните условия, защото нямат други възможности. " Да легнем в ковчезите и да чакаме задграничните бойци да дойдат е нещо, което не сме подготвени да създадем ", посочи Зеленски. По думите му украинците не могат да стоят пасивни и " всеки ден да си споделят, че войната ще стартира на следващия ден ". " Може ли да има непоклатимост в такава страна? ", попита реторично той.

По думите му, в случай че светът желае да помогне на Украйна, тогава дано другите страни да пратят оръжия и да влагат в нея. " Ние не сме изпаднали в суматоха. Ние просто желаеме да живеем живота си ", заключи Володимир Зеленски в речта си пред Мюнхенската конференция по сигурността.

В хода на изявлението си той откри опция и да се пошегува. Когато оборудването му за превод спря да работи, Зеленски сподели, че това е " хакерска атака " на руснаците, които сякаш ги няма в Мюнхен, само че въпреки всичко са тук.

За пръв път от доста години Руската федерация не е пратила своя делегация на форума в баварската столица, разясни ДПА.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР