Ако замразим войната, Русия ще атакува отново през 2028 г.

...
Ако замразим войната, Русия ще атакува отново през 2028 г.
Коментари Харесай

Зеленски: Ако замразим войната, Русия атакува отново през 2028 г. Този път и балтийските страни

Ако замразим войната, Русия ще нападна още веднъж през 2028 година Този път и балтийските страни.

Това разгласи украинският президент Володимир Зеленски, който участва на среща на Европейската политическа общественост (ЕПО) в испанския град Гранада.

" Русия в този момент обмисля разнообразни сюжети за идните години. Един от тях е изключително рисков. Ако има някаква пауза в експанзията против Украйна, някакво заледяване на обстановката, ще има нов сериозен миг. 2028 година Ако се разреши на Русия да се приспособява в този момент, до 2028 година Кремъл ще може да възвърне военния си капацитет, който ние унищожихме и ще има задоволително мощ да нападна страните, които са във фокуса на съветската агресия. И в допълнение към Украйна, това несъмнено са балтийските страни и други страни с съветски контингенти ", заяви украинският президент.

" If there is some pause in the aggression against Ukraine, any freezing of the situation, there will be a new critical moment. 2028. If Russia is allowed to adapt now, by 2028 the Kremlin will be able to restore the military potential that we destroyed, and it will have enough…
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
Ръководителите на страните от Европейски Съюз и на още 19 страни се събират в Гранада, с цел да обсъдят въпроси от общ интерес, измежду които са енергетиката, цифровизацията и развиването на пътната инфраструктура. Общността бе основана през 2022 година, след съветското навлизане в Украйна.

Тя съставлява междуправителствен конгрес за политически и стратегически полемики за бъдещето на Европа. Инициатор на ЕПО е френският президент Еманюел Макрон.

Утре в испанския град ще се организира неформална среща на върха на Европейски Съюз. Очаква се Макрон да направи опит да сплоти страните членки към концепцията за историческо разширение на Съюза, което да включва и воюващата Украйна.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР