Ако заболеваемостта не бъде овладяна, нараства лавинообразно и достигне над

...
Ако заболеваемостта не бъде овладяна, нараства лавинообразно и достигне над
Коментари Харесай

Какви мерки ни очакват, ако новите случаи на Covid-19 се увеличават

Ако заболеваемостта не бъде овладяна, нараства лавинообразно и доближи над 1 000 инфектирани на 100 000 души и запълване на леглата за неинтензивни грижи над 9 000, ще се мисли за въвеждането на локдаун. Това съобщи пред Нова телевизия зам.-здравният министър доктор Александър Златанов. Той посочи, че може да се премине към частично или цялостно затваряне. 

Частичният локдаун ще засегне хората, които не са имунизирани, нямат " зелен документ " и са в риск, като могат да се вкарат ограничавания за излизането им от у дома, стана ясно от думите на Златанов.  

Златанов сподели още, че се разискват периоди, които да се дадат на работещите в държавната администрация, с цел да си обезпечат зелен документ.  

Днес се регистрират рекордни стойности на новозаразените и умрелите в резултат на затруднения от Covid-19 – 5863 са новите случаи у нас за последните 24 часа. Положителни са 11,3% от направените 51 688 теста. Отчетен е и най-големият брой съдбовни случаи за денонощие – 243 души. 96,30% от тях не са били имунизирани. 

Обичайно цифрите във вторник са по-високи, поради почивните дни, когато в системата се вкарват по-малко данни, направени са и доста повече проби. 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР