Ако вземем предвид поуките от изминалите 10 години, можем да

...
Ако вземем предвид поуките от изминалите 10 години, можем да
Коментари Харесай

Петков шашна световни икономисти за енергийната независимост

Ако вземем поради поуките от миналите 10 години, можем да бъдем оптимисти за идващото десетилетие, съобщи министър председателят Кирил Петков в изявлението си по време на полемиката „ Изгубено десетилетие?” в границите на Годишната среща на Световния стопански конгрес в Давос.

Петков уточни, че в годините обратно не са направени задоволително стратегически стъпки, които да не разрешат повишаването на зависимостта на Европа от съветския газ и които да противодействат на хибридните офанзиви. По въпросите на сигурността и защитата също е липсвало задоволително стратегическо мислене по отношение на логистиката по източния фланг.

Кирил Петков очерта и казуса с непознатите сътрудници, който е изключително настоящ в България. Според министър-председателя точно всички позволени пропуски не са дали опция да има отговарящ отговор на енергийната рецесия и войната в Украйна.

Изводът е, че би трябвало да действаме дружно, посочи министър-председателят Кирил Петков и даде образец по какъв начин в къси периоди след прекъсването на доставките от „ Газпром “ България съумя да откри други възможности. Според премиера оптималното потребление на инфраструктурата в района дава опция за енергийна диверсификация освен на България, само че и на Балканите. Петков подчертава върху смисъла на това да бъде реализирана синергия в района и да бъдат направени стъпки за повече резистентност. Като резултат министър председателят Петков изрази вяра, че в края на актуалната година България ще бъде самостоятелна от съветския газ и ще има доста по-зелена стопанска система.

Годишната среща на Световния стопански конгрес, която се организира в интервала 22-26 май, минава под мотото „ Историята в повратна точка: държавни политики и бизнес тактики “. Форумът събира над 2000 стопански и политически водачи, интелектуалци, публицисти и специалисти от целия свят, които имат опция да дискутират необятен кръг настоящи въпроси, измежду които възобновяване на световното съдействие, възвръщане на икономическото равновесие, битка с промените на климата, промяна на промишлеността, нововъведения, ръководство и киберсигурност и др.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР