Ако всичко мине по план, днес Блу Ориджин ще проведе

...
Ако всичко мине по план, днес Блу Ориджин ще проведе
Коментари Харесай

Днес по време на полет Блу Ориджин ще проведе тест на системите за аварийно спасяване!

Ако всичко мине по проект, през днешния ден Блу Ориджин ще организира сериозен тест на системите за спешно избавяне. Ракетата “Ню Шепърд ” ще бъде изстреляна, само че на 45-тата секунда от полета ще бъде задействан спешният мотор, ситуиран изпод на капсулата. Тестът евентуално ще докара до загубата на ракетата, само че в това време капсулата ще би трябвало да се отдалечи на безвредно разстояние. Ако инцидентно ракетата оцелее (има дребен късмет за това), тя ще бъде изпратена в музей.

Всички стискаме палци за сполучливо осъществяване на тестването. До този миг Блу Ориджин е единствената частна компания, която е съвсем в подготвеност да стартира да организира галактически полети и това може да стане още следващата година.

Днес ще имате опция да гледате тестването онлайн – излъчването стартира на уеб страницата на Блу Ориджин в 17:50 ч. българско време.

Линк тук:

https://www.blueorigin.com/

Подобни проби са правени преди провеждането на пилотираните лунни експедиции “Аполо ”. В интервала сред 1964 и 1966 година са тествани спешните системи на капсулите на корабите “Аполо ”, които са летяли прикачени към тестова невъзвращаема ракета “Литъл Джоу 2 ”. За американската космонавтика днешното тестване ще бъде първото сходно от 1966 година насам.

За разлика от корабите “Аполо ”, при които избавителната кула с спешните мотори беше инсталирана в горната част на капсулата и за която се е предвиждало да корабите при положение на повреда, избавителната система на кораба “Ню Шепърд ” е инсталирана в долната част и тя ще капсулата.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР