Ако все още говорим защо трябва да си слагаме коланите,

...
Ако все още говорим защо трябва да си слагаме коланите,
Коментари Харесай

Рали звезда каза как бием шута на наглеците на пътя

Ако към момента приказваме за какво би трябвало да си слагаме коланите, значи още сме прекомерно надалеч от пътната сигурност. Това показа в утринния блок на bTV някогашният авто играч Димитър Илиев, който предишния месец реши да напусне Агенцията по сигурност по пътищата.

Илиев разказа картина, в която е бил заставен да се моли на АПИ да реши някои от най-наболелите проблеми по пътищата, в това число за неща като измиване на светлоотразителните знаци по мантинелите, унищожаване на несъразмерна растителност, боядисване на пътна маркировка. Всичко това принудило рали първенеца да подаде своята оставка, с цел да не се принуждава да става част от тази система. 

По отношение на концепцията цивилни патрули на полицията да се включват в трафика и да стопират от придвижване рисковите водачи, Илиев изясни, че това е процедура, която се постанова в цяла Европа.

Тези цивилни екипи могат да извадят от трафика арогантните и наглите – всички тези, които се усещат безнаказани на пътя, уточни той.

По думите му всеки живее с чувството, че каквото и да направи, ще му се размине, и  липсата на отмъщение е нещото, " което най-вече ни мъчи ".

На въпрос за какво се стигна до войната по пътищата у нас, някогашният рали водач отговори, че това се дължи най-много на последните 32 години безхаберие и корупция в институциите.

Трябват обикновени старания, трябват качествени ръководители и хора, които желаят да работят, а не да крадат, приключи Димитър Илиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР