Ако винаги имате студени ръце, независимо от сезона, това е

...
Ако винаги имате студени ръце, независимо от сезона, това е
Коментари Харесай

Защо винаги са ми студени ръцете?

Ако постоянно имате студени ръце, без значение от сезона, това е сериозна причина да посетите доктор. Този признак е присъщ за доста болести, тъй че не си коства да отлагате визитата при експерт.

Жените желаят постоянно да наподобяват красиви, без значение от метеорологичните условия, и по тази причина се обличат доста леко. В този случай повода за появяването на студени ръце може да значи просто изстудяване. Но даже и това не би трябвало да се оставя без уместно внимание. Прегледайте дрешника си и не забравяйте да се отидете на обзор в медицински център. Хипотермията на тялото може да докара до инфектиране на яйчниците и други вътрешни органи.

Има доста аргументи, заради които да имате студени ръце. И главно това са съществени патологии, които засягат кръвоносната система.

Желязодефицитна анемия

Тя се развива на фона на неналичието на желязо в организма, което оказва помощ за снабдяването на вътрешните органи с О2. Това събитие може елементарно да бъде намерено посредством проучване равнището на хемоглобина в кръвта.

Основните признаци на желязодефицитната са: бледа кожа; вероятен звук в ушите; бърза умора; слаб пулс и понижаване на концентрацията.

Какво да върша?

Ако съгласно резултатите от разбора се окаже, че имате ниско равнище на хемоглобина в кръвта, тогава незабавно би трябвало да започнете да се лекувате. Освен това е доста елементарно за осъществяване. Вашият доктор ще ви предпише добавки с желязо. Той може също по този начин да посъветва приема на добавки, съдържащи фолиева киселина, която оказва помощ за възстановяване на усвояването на желязото.

В допълнение към медикаментите, човек с желязодефицитна анемия би трябвало да съблюдава характерна диета. Той би трябвало да включи в диетата си повече храни, богати на желязо и да отстрани продуктите, богати на калий от менюто си. Първата група артикули включва: месо, плодове, зеленчуци, елда. Към втората спадат всички типове млечни и кисело-млечни артикули.

Вегето-съдова дистония

Това заболяване също може да бъде причина за непрекъснато студени ръце. В същото време човек може да почувства студени и горещи талази през целия ден, да изпита замаяност и „ скачащо “ кръвно налягане (понижава се, по-късно спада). В допълнение към тези признаци, човек може да забележи изтръпване в разнообразни елементи на тялото, както и лека болежка в региона на сърцето. И даже в случай че бързо се хване и отиде на доктор, като предписание, той няма да разкрие никакви нарушавания.

Вегето-съдовата дистония се развива на фона на тежка отмалялост, непрекъснат стрес и настинки. Такива положения мощно въздействат на работата на самостоятелната нервна система, която управлява тялото. И при положение на нарушение на неговата функционалност, могат да се следят разнообразни признаци.

Какво да върша?

Както към този момент разбрахме, вегетативно-съдовата дистония поражда на фона на разнообразни болести и положения. Поради тази причина е толкоз значимо да се подложите на цялостен обзор и да се консултирате със експерти, като невролог и ендокринолог. Често при такова заболяване се предписват следните лечебни ограничения: психотерапия; физиотерапия; подготвителна терапия.

Патология на щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза е доста значим орган в тялото, който създава хормони. Именно от нейното положение зависи хормоналният декор на човек. При неналичието на такива хормони метаболизмът се забавя, което визира съвсем всички вътрешни органи. Основните признаци на дисфункция на щитовидната жлеза са следните: унесеност, непотребни килограми, отмалялост, заспалост, отичане на лицето и крайниците, занимателен пулс. В допълнение, човек може да изпита утежняване на положението на кожата. Тя може да загрубее в избрани елементи на тялото и да съхне.

Появата на подобен синдром, като студени ръце, се дължи на обстоятелството, че освен това заболяване има нарушаване на механизмите, които управляват вътрешната температура на тялото. Ето за какво, на човек с патология на постоянно му е студено. И от това изстиват освен горните крака, само че и долните.

Какво да върша?

На първо място, би трябвало да се консултирате с ендокринолог и да се подложите на ултразвуково проучване на щитовидната жлеза. Лечението на патология на щитовидната жлеза като предписание, включва потреблението на хормонални медикаменти. В никакъв случай не би трябвало да се одобряват, без знанието на доктор. Тъй като всички хормонални медикаменти и тяхната доза се предписват самостоятелно.

Диабет

Постоянно студените ръце могат да бъдат разследване от развиването на диабет. Това заболяване като предписание, е затруднение на избрани патологии. Характеризира се с повишение на равнищата на кръвната, което способства за утежняване на съдовата проводимост. Ако лекуването на диабета не стартира в точния момент, това може да докара до развиване на инфаркт, инсулт, бъбречна непълнота и даже слепота. И най-важният признак на тази патология са студените крака.

Какво да върша?

В този случай би трябвало незабавно да отидете на доктор. Само ранната диагностика на тази патология може да предотврати развиването на разнообразни затруднения. За страдание, изцяло да се отървете от диабета е съвсем невероятно. Постоянно ще би трябвало да приемате разнообразни медикаменти и да поддържате здравето си. Също по този начин е значимо да се изследвате постоянно за глюкозния си толеранс.

Атеросклероза

Това заболяване се характеризира с привършване на стените на артериите и свиване на техния лумен, заради което има нарушаване на кръвообращението. Това води до обстоятелството, че ръцете на човек изстиват. Опасността от това заболяване е, че не подценява и мозъка. И когато неговите кръвоносни съдове са развалени, пациентът може да изпита следните признаци: световъртеж, нарушена памет и централизация, главоболие. Развитието на това заболяване се улеснява от: затънал метод на живот; непрекъснат стрес; потреблението на огромен брой артикули, съдържащи скотски мазнини.

Какво да върша?

Когато има подозрение за развиване на атеросклероза, човек би трябвало да се подложи на цялостен обзор, който включва ЕКГ, ултразвук, ангиография и други диагностични способи. Това е належащо, с цел да се изключи развиването на затруднения на фона на това заболяване. След това на пациента се предписва особено лекуване.

Остеохондроза

Остеохондрозата е доста съществено заболяване, при което настава дисторция и привършване на междупрешленните дискове. Такива нарушавания способстват за мощно компресиране на гръбначния мозък и прилежащите нервни окончания и кръвоносни съдове. В резултат на това кръвообращението се нарушава и се появява главният признак на патологията – студени ръце. В този случай човек може също да почувства болки в тялото, главоболие и изтръпване на крайниците. Болката в гърба постоянно участва. Нито смяната в позицията на тялото, нито използването на медикаменти, които облекчават спазмите, не способстват за нейното понижаване.

Какво да върша?

Невролог лекува такива болести. Той може да предпише на пациента цялостен набор от лечебни ограничения, ориентирани към възобновяване на дисковете на гръбначния дирек. Те могат да включват физическа, подготвителна, мануална терапия, както и рефлексология и други Ако такова лекуване не докара до възстановяване на здравето на човек, може да се направи интервенция.

Склеродермия

Това заболяване е много рядко, само че също по този начин води до появяването на главния признак – студени ръце. В този случай може да се следи и синкав цвят на пръстите и изтръпване на крайниците. Струва си да се означи, че в този случай студените ръце са вследствие на внезапен спад на температурата или след стрес. Тоест за това заболяване са присъщи пароксизмални прояви.

При склеродермия се следи увреждане на кръвоносните съдове, които се намират освен наоколо до кожата, само че и до вътрешните органи. Резултатът от това е, че хората с тази диагноза не могат да отворят обикновено устата си и кожата им придобива изкуствен цвят.

Какво да върша?

След като сте разкрили първите прояви на склеродермия в себе си, би трябвало неотложно да се свържете с кожен лекар и да се подложите на изчерпателен обзор на вътрешните органи. Освен това ще би трябвало да преминете разнообразни лабораторни проучвания на кръв и урина. Въз основа на резултатите от проучването, лекарят предписва лекуване.

Както можете да видите, има доста аргументи, заради които ръцете изстиват. И главно това са съществени патологии, които засягат кръвоносната система. Ето за какво, в случай че постоянно забелязвате този признак в себе си, не губете време, а по-скоро неотложно потърсете помощ от експерт.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР