Ако усетите, че дрехите не миришат свежо, време е за

...
Ако усетите, че дрехите не миришат свежо, време е за
Коментари Харесай

Как да почистите пералнята отвътре БЕЗ препарати

Ако усетите, че облеклата не миришат свежо, време е за разчистване
Дълбокото разчистване на вашата перална машина, без значение дали е купувана скоро, или не, ще удължи както нейния живот, по този начин и този на вашите облекла.
Защо би трябвало да почиствате пералнята си?
Сигурно ви наподобява, че машина, която постоянно се цялостни с гореща вода и препарати за пране, се самопочиства в процеса? За страдание, нищо не може да бъде по-далеч от истината.

 Трябва ли да в действителност да употребявате омекотител при пране Трябва ли да в действителност да употребявате омекотител при пране
Има доста аргументи, заради които посягаме към омекотителя. За едни е въпрос на табиет, за други - метод да ароматизират облеклата и спалнот...
Много хора употребяват стратегии с хладна вода ( не повече от 30 градуса), с цел да не свият тъканите, само че истината е, че не всички препарати обаче се показват добре на такива температури. Някои се нуждаят от най-малко 40 градуса, с цел да задействат съставките си. Когато не всичко се разтвори както е редно, това основава почва за формиране на плесен и задържане на бактерии. За да почистите своята пералня ще имате потребност от:
- Почистващи микрофибърни кърпи
- стара четка за зъби
- Няколко кърпи
- бял оцет
 Никога НЕ перете тези облекла в пералнята Никога НЕ перете тези облекла в пералнята
Що се отнася до грижата за облеклата, които обичаме най-вече, се изисква несъмнено равнище на внимание. Ако не обичате да четете етикетите...
- лимонов сок
Първо поставете забрадка пода пред пералнята, с цел да го отбраните. В кофата смесете 2 литра вряла вода с 1 чаша бял оцет и половин чаша лимонен сок. Не е належащо да добавяте сапун, нито пък етерични масла, защото те могат да повредят уплътнението и пластмасовите елементи на вашата пералня.
Почистете гуменото уплътнение: Потопете четката за зъби във водата и почистете гумените уплътнения във вратата. (Оцетът ще помогне за разхлабване на остатъците от сапун и също по този начин ще унищожи спорите на плесен.) Не пропускайте и каналите на уплътнението.
Почистете дозаторите: Извадете дозаторите за сапун и омекотител и ги измийте в мивката с гореща вода. Изплакнете дозаторите добре и ги оставете да изсъхнат на въздух.
Дезинфекцирайте: Напълнете дозатора за перилен препарат с чаша бял оцет. Пуснете машината на луфт, като употребявате най-горещата стратегия или самопочистващия цикъл, в случай че има подобен.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР