Ако Украйна получи всички обещани оръжия навреме, победата във войната

...
Ако Украйна получи всички обещани оръжия навреме, победата във войната
Коментари Харесай

Украински генерал разбута света! Каква прогноза даде

Ако Украйна получи всички обещани оръжия в точния момент, успеха във войната против Русия може да се случи още през 2023 г. 

Тази прогноза обаче е внимателна заради обстоятелството, че въоръжените сили на Украйна в този момент изпитват дефицит на оръжие.

Това мнение изрази командващият защитата на Николаев генерал-майор от въоръжените сили на Украйна Дмитрий Марченко в изявление за РБК-Украйна. Попитаха го какъв брой дълго може да продължи войната.

" Не бих желал да се ангажирам на прогнози. Но в случай че имаме количеството оръжие, което ни е дадено, което ни е належащо, тогава мисля, че идната пролет ще честваме успеха ", показа генералът.

„ За страдание размерът на военната помощ, който нашите западни сътрудници ни дадоха обещание, ни се дава на дребни партиди, което по принцип мощно затруднява осъществяването на настъпателни дейности “, добави той.

Марченко е уверен, че откакто украинзит получат цялостния пакет от тази помощ, контранастъпленията ще бъдат доста бързи.

Както OBOZREVATEL заяви по-рано, Марченко сподели още, че украинското общество е минало точката, от която няма връщане в тази война след съветските закононарушения в Ирпин и Буча.

Той изрази убеденост, че украинските сили за защита ще съумеят да освободят Херсон до края на годината и да прекратят дейната фаза на войната.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР