Ако Украйна организира нови терористични атаки срещу Русия, ще има

...
Ако Украйна организира нови терористични атаки срещу Русия, ще има
Коментари Харесай

Путин: Русия започна масирани удари по украинската енергийна инфраструктура след експлозията на Кримския мост

Ако Украйна провежда нови терористични офанзиви против Русия, ще има сериозен боен отговор, сходен на този от понеделник, съобщи съветският президент Владимир Путин.

Той удостовери, че съветските войски са нанесли " масиран удар с прецизни оръжия с огромен обхват по украински енергийни обекти, както и по обекти за боен надзор и връзки ". Нападението беше осъществено два дни откакто бомба повреди стратегическия Кримски мост, което Москва назова украинска терористична офанзива.

" Ако има нови опити за терористични офанзиви на наша територия, Русия ще отговори твърдо и в мащаба, подобаващ на заканите, основани против нея ", добави Путин.

По-рано денем голям брой райони в Украйна бяха подложени на ракетни удари, като съгласно украинския министър-председател Денис Шмигал са развалени минимум 11 основни инфраструктурни обекта. Путин съобщи, че Русия е отвърнала на редица опити за нанасяне на удари по съветската инфраструктура, които са били приписани на Киев.

Наред с други неща, Украйна е развалила високоволтови електропроводи, които зареждат с електрическа енергия атомната електроцентрала в Курск, пробвала се е да саботира газопровода " Турски поток " и стои зад съботната детонация, която повреди Кримския мост - съобщи Путин.

" Режимът в Киев употребява терористични способи от доста дълго време ", съобщи съветският президент, като уточни като образци за такива дейности целенасочените убийства на публични фигури, безразборния обстрел на градове в Донбас и на Запорожската атомна електроцентрала.

" Де факто киевският режим се е изравнил с интернационалните терористични групировки, най-омразните от тях. Оставянето на сходни закононарушения без отговор стана невероятно ", акцентира той, преди да удостовери, че Русия е атакувала украинската инфраструктура.

Освен че упрекна Украйна за поредицата от офанзиви против съветската инфраструктура, Путин загатна и за изключването на подводния газопровод " Северен поток ". Той съобщи, че европейските страни не разрешават на Русия да проверява саботажа, и повтори, че " всички добре знаем кой е крайният бенефициент на това закононарушение "

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР