Ако трябва да се посочи едно ястие, което покрива понятието

...
Ако трябва да се посочи едно ястие, което покрива понятието
Коментари Харесай

Идеи с яйца за обяд

Ако би трябвало да се уточни едно ядене, което покрива понятието универсално, то това са яйцата. Те засищат добре, подготвят се бързо във всевъзможни вариации и съдържат всички нужни за организма ни субстанции - протеин, въглехидрати, мазнини и доста от нужните витамини. Затова яйцата са в челото на листата със суперхраните.

Могат да се предложат безпределно доста предписания с яйца, които да бъдат апетитен и бързо подготвен обяд. Всеки знае по какъв начин се подготвят яйца на очи, яйца по панагюрски, омлет и известните бъркани яйца, с които стартира кулинарното образование още в детска възраст.

Могат да се предложат обаче редица вариации на тези известни предписания, които придават друго измерение на познатото кулинарно прелъщение. Ето няколко предписания с яйца за обяд, с които в никакъв случай няма да останете непохапнали добре.

Омлет с... каквото поискате

 Омлет с яйца и скариди

Омлетът с листни зеленчуци, омлет с чушка и бекон, омлет със сирене, омлет с грах...комбинациите са стотици и зависят единствено от вашите стремежи и налични артикули. Морски блага и яйце обаче са забавна композиция, която е любопитна като усет за феновете на тези две толкоз харесвани храни. В композиция се получава нещо, което си коства да се опитва.

Необходими артикули за огромна порция:

8 яйца

½ пакет масло 125 грама или на вкус

Четвърт кг скариди

1 кафена чаша прясно мляко

Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Яйцата се разрушават с подправките. Прибавя се прясното мляко към получената примес. Маслото се загрява и се изсипват яйцата, с цел да се изпържат. Тиганът се захлупва и се оставя да се задуши сместа за 2-3 минути, като омлетът не трябва да се обръща. Когато към този момент е запържен в профил, се изважда в огромна паница. В мазнината, в която е юридически омлетът, се поставят скаридите и се запържват напълно леко. После се изсипват на купчина в средата на омлета. Краищата му се завиват във вътрешността, тъй че скаридите да се окажат захлупени вътре.

Бъркани яйца по селски

 Бъркани яйца по селски

Необходими артикули за 1 порция:

2-3 яйца

кубче масло

20 грама прясно мляко

2 картофа

¼ кг гъби

1 лъжица консервиран грах

Връзка магданоз

Сол на вкус

Приготвяне:

Картофите се режат на кубчета и се изпържват. В същата лой се задушават гъбите и лъжицата грах. Яйцата се схващат с малко сол, омесват се с всички други съставки, разбъркват се и се пържат до подготвеност.

Екзотична салата с яйца

 Салата с яйца

Необходими артикули:

150 грама листа на зелена салата

½ кг домати

6 яйца

Авокадо - 2 броя

1 връзка босилек

За дресинга:

Около 20 грама зехтин

15-20 грама балсамов оцет

сол

Приготвяне:

Сваряват се яйцата, обелват се и се режат на кубчета. Зелената салата се накъсва (не се реже) и се прибавя към яйцата. Доматите също се режат на кубчета и се прибавят към салатата, както и плодовете авокадо. Листата на босилека също се накъсват и прибавят. Салатата се овкусява с дресинга.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР