Ако трябва да се оцени степента на сходство между хората

...
Ако трябва да се оцени степента на сходство между хората
Коментари Харесай

70 процента сходство между хората и кокошките

Ако би трябвало да се оцени степента на подобие сред хората и животните, се оказва, че сред човек и кокошка то е 70 %. Учените незабавно предизвестяват, че не става въпрос за външни прилики, а за генетични, оповестява порталът Мед-хийл, базирайки се на проучвания по тематиката.

Това обаче не е всичко. Учени, сравнили генетичния код на хора, животни, инсекти и зеленчуци, разкриват някои любопитни обстоятелства. Генетичното ни подобие с плодовата мушица (Дрозофила меланогастер), да вземем за пример, е 50 %, а с краставицата - 40 %.

" Всички сме привикнали да мислим, че кокошката е глупава птица. Редица наблюдения обаче демонстрират, че това никога не е по този начин. Противно на преобладаващото мнение, кокошката има отлична памет, може да се ориентира добре на терена, и също така е много чинно творение, на което може да се разчита ", споделя Василий Ропи, шеф на птицеферма.

" Геномът е съвкупността от генетична информация на всеки жив организъм. Сходството сред нашите организми можем да открием в сходства на нашия метаболизъм: по какъв начин се храним, усвояваме храната, по какъв начин тялото я трансформира в сила и по-късно се освобождава от ненужните детайли. Всичко това демонстрира съществуването на сходни признаци сред хората и други типове живи организми ", изяснява биологът Сергей Межерин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР