Ако търсите отговора къде са българите и защо намаляваме… Широк

...
Ако търсите отговора къде са българите и защо намаляваме… Широк
Коментари Харесай

Ако търсите отговора къде са българите и защо намаляваме…

Ако търсите отговора къде са българите и за какво намаляваме… Широк разбор на раждаемостта прави Георги Драганов във Фейсбук.

SafeNews го разгласява без редакторска интервенция:

Демографията на България е покъртително зле, само че истината е, че не е чак толкоз зле. Сега се кършат ръце и се изяснява какъв брой било зле последните 10 години, щом сме намалели с 800 000 души и раждаемостта ни пада.

Само че:

1. Половината от намалялото население, 400 000 души, не са измрели, нито са отвлечени в плен в непозната, вражеска страна, каквато е била ориста на доста българи след войните от предишния век

Те, свободно, непринудено са избрали да отидат да живеят в други страни, съюзни, другарски такива. С непрекъснатата акция на говорене какъв брой е зле в България, не можете да ги убедите да се върнат тук. Спрете да сте брутално черногледи и те ще стартират да се връщат.

2. Другата половина в действителност са умряли

Но животът не е безконечен, на всички ни е ясно, че все в миналото гибелта идва за нас. Причината да имаме толкоз отрицателен приръст е безусловно една от най-високите смъртности в света, освен това в спокойно време. Тази смъртност си има своите аргументи, които са ясни на всеки един българин, само че главната е, че има доста възрастни хора като % от популацията.

3. Причината да има доста възрастни хора като % от популацията е, че няма задоволително младежи

А задоволително младежи няма, тъй като има малко деца. Малко статистика – при започване на XX век България десетилетия има бурна демография и усилва популацията си. Този развой на агресия понижава през 50-те години на предишния век, когато Българска комунистическа партия легализира и предизвиква абортите – убийството на бебета, за повишение на виталния стандарт и вкарването на дамите на работа по фабрики, вместо да си гледат децата у дома. Впрочем, същото нещо пробва и Китай след 1971 година, само че това се случва и с икономическа либерализация и резултатите идват. Проблемите за Китай стартират от това десетилетие, когато младите тогава хора стартират да се пенсионират, а няма кой да работи и да им заплаща пенсиите. В това отношение, в Китай демографската пирамида е доста, доста по-зле от тази в България и там още това десетилетия ще забележим първи проблясъци на срив на пенсионната им система, пред който проблемите в Национален осигурителен институт ще ни се сторят незначителни.

Абортите в България обаче са причина популацията ни освен да спре да се усилва, само че и да стартира да стагнира и понижава още през 80-те

Масово хората се питат по какъв начин от 9 милиона станахме 6,5 милиона, къде отидоха. Отговорът е, е абортите са виновни за изчезналите 2,5 милиона.

Само малко данни какъв брой тъкмо убийства на деца е имало от 1953 до 2018 година
1 087 941 – аборта в Народна република България сред 1953 и 1989 година
1 415 258 – аборта в Република България сред 1990 и 2018 година

Данните са от българската Уикипедия и е изцяло допустимо да са занижени, само че отново илюстрират тезата задоволително добре.

Ако търсите отговора къде са българите и за какво понижаваме, това е повода

Милиони деца, убити в името на идеология, обещаваща тъждество, приятелство и да няма беднотия, а вместо това донесла единствено гибел, беднотия и унижения. И, в случай че наклонността се резервира, популацията ни ще продължи да спада, защото общият коефицент на фертилност е малко над 1,5, при нужни 2,1 за опазване размера на популацията. Има и доста по-крайни случаи от нашия – Южна Корея е с абсолютния антирекорд от 0,8, само че това си е тяхна, не наша работа.

Ако желаеме след 30 години да има нещо тук – страна на българите, би трябвало да стартираме да привличаме българската диаспора, остаряла и нова, от чужбина, да изкараме хората от градовете и да понижим до безспорен най-малко убийствата на деца. Иначе, ставаме записка под линия в учебник по история, евентуално на индийци или африканци, който никой няма да прочете.

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР