Ако търсите как да напреднете в кариерата си, то е

...
Ако търсите как да напреднете в кариерата си, то е
Коментари Харесай

Кои са фразите, които карат хората да не ви слушат

Ако търсите по какъв начин да напреднете в кариерата си, то е добре да се фокусирате върху метода, по който поддържате връзка с хората.

В края на краищата, информационните умения постоянно ще ви бъдат от изгода и могат да наклонят везните към вас в случаи, когато се конкурирате с сътрудник, който е не по-малко сполучлив и способен от вас.

За страдание има няколко думи и изречения, които могат да навредят на положителното усещане, което сте построили у другите.

„ Думите са мощен инструмент, като някои от тях носят със себе си отрицателна сила “, споделя Алън Самюел Коен, създател на „ The Connection Challenge: How Executives Create Power and Possibility in the Age of Distraction “.

В най-хубавия случаи тези изречения могат да подействат разсейващо, а в най-лошия да доведат до мощно отрицателна реакция у вашия събеседник.

Макар че е невероятно да контролирате непрекъснато всяка дума, която казвате, а и в последна сметка доста хора по този начин или другояче чуват това, което желаят, Коен твърди, че има няколко изречения, които непременно би трябвало да избягвате.

„ Но “

Когато употребявате думата „ само че “ по средата на вашето изявление, то първата му част незабавно губи своето значение за сметка на втората.

Когато кажете нещо от рода на „ Обичам те, но… “ или „ Това е страхотна концепция, но… “, вие поставяте под въпрос първата част от изречението, споделя Дженифър Маккей, създател на Mckay Coaching and Consulting. „ Втората част на изречението постоянно съдържа нещо, което опонира на първата “.

Преодоляването на този проблем е доста просто – когато стигнете до частта, в която идва „ но-то “, просто не я казвайте.

Другия вид е да замените „ само че “ с „ и “. Например: „ Това е страхотна концепция и ние ще отделим нужното време, с цел да я проучваме “.

„ Може да звучи неуместно “

Когато употребявате себеирония, преди да изложите някаква сериозна концепция, вие унищожавате доверието на другите у вас и им давате разрешение да пренебрегват всичко, което следва да кажете, твърди Ели Екхоф, старши вицепрезидент на коучинг компанията ClearRock.

„ Това може би не е доста добра концепция, може би към този момент сме го пробвали, може би няма да се получи. Хората, които стартират своето изявление по този метод са обречени на неуспех “, споделя тя.

Най-доброто решение в този случаи е просто да визиите концепцията си, без да и давате непотребни квалификации. Така тя ще бъде оценена по достолепие, а не на база на персоналните ви терзания.

„ С почитание “

Ако стартирате изявлението си с фразите „ с почитание “ или „ с цялото ми почитание “, то това което следва нормално не е изключително почтително и в множеството случай не е продуктивно, споделя Тони Харисън, основен изпълнителен шеф и създател на Etched Communication.

Дори и фактически да желаете да бъдете уважителни в изявлението си, тази фраза основава предпоставката, че не сте откровени. „ В последна сметка, никой не чака да кажете нещо неуважително за него, какъв е тогава смисъла от тази фраза? “, споделя тя.

Коен поддържа нейната позиция и споделя, че същото важи и за думата „ откровено “.

Ако реакцията ви произтича от възприятие на яд и отчаяние, то би трябвало да си поемете въздух и да отделите няколко минути, с цел да си съберете мислите и да реагирате по отговарящ метод.

Не може да започнете изявлението си с сходна неоткровен израз на почитание и да очаквате да постигнете някакъв позитивен резултат.

Най-добре е просто да забравите за тази фраза и да кажете това, което желаете да кажете.

„ Зает съм “

Когато отговаряте на въпроса „ Как си “ с „ Много съм ангажиран “, вие карате хората да се отдръпват и да заобикалят диалозите с вас, тъй като мислят, че ви лишават време, с което не разполагате, споделя Маккей.

Други може пък да си помислят, че по този метод вие се вършиме значими. „ Постоянната претовареност “ се е трансформирала в философия и метод на живот за някои хора, които може да бъде провокиращ за близките.

Когато в реалност сте притиснати от времето, може да кажете нещо от рода на „ Бих желал да поговорим на дълго и необятно, само че имам среща след пет минути. Може ли отложим диалога за 14 часа? “.

Ако сте затрупани със отговорности, шерването с сътрудници и другари може да ви помогне да намерите решения на вашите проблеми

„ Опитвам “

Когато хората работят дружно по някакъв план или задания, от значително значение е всеки член на екипа да знае върху какво тъкмо работят неговите сътрудници и какъв прогрес са постигнали, споделя Маккей.

„ Когато някои каже, че пробва да направи нещо, той остава подозрения в близките по отношение на неговото равнище на ангажираност към задачата и вероятността тя да бъде изпълнена “, прибавя тя.

От друга страна, в случай че помолите някои да „ опита “ да извърши избрана задача, може да създадете усещането, че не вярвате в способността му да се оправи с нея.

Например, когато казвате „ пробвай се да ме схванеш “, вие поставяте под въпрос потенциала на вашия събеседник да разбере това, което казвате.

Ако не сте уверени в способността си да се справите с дадена задача, не казвайте, че ще „ опитате “, а споделете вашите съответни опасения и провокациите, които ви плашат.

Това може да ви помогне да получите повече изясненост за това, какво тъкмо се изисква от вас, както и помощ от другите.

Когато се обръщате към някои различен с искане да „ опита “ да работи по някаква задача, може да трансформирате молбата във въпрос. Винаги е по-добре да кажете: „ Имаш ли някакви въпроси? “ в сравнение с „ Опитай да ме схванеш “.

източник: obekti.bg

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР