Ако сте запознати донякъде със света на силовите тренировки, вероятно

...
Ако сте запознати донякъде със света на силовите тренировки, вероятно
Коментари Харесай

За кого са подходящи хранителните добавки с аминокиселини?

Ако сте осведомени ненапълно със света на силовите тренировки, евентуално сте чували за аминокиселини под формата на добавки? Те се употребяват най-вече за поощряване на мускулния напредък и понижаване на мускулната болежка.

Но какво тъкмо прави аминосекилинната добавка? Полезна ли е? За кого е подобаваща и какъв резултат би трябвало да очаквате?

Определени фактори могат да покачат потребността от аминокиселини. Това могат да бъдат интензивните тренировки, специфичните диети, здравословните проблеми, претърпените интервенции. В резултат на всички тях тялото може да се нуждае от по-голямо количество избрана аминокиселина, която не съумява да създаде единствено.

Освен това, хората, които заобикалят животинските артикули и по-специално месото, нормално не съумяват да си обезпечат задоволително аминокиселини. Най-лесният метод да създадат това би могъл да бъде приемът на .

Важно е също да знаете, че тези субстанции са градивни детайли на протеините. С други думи, серия от обособени аминокиселини съставлява протеин. А те протеинът от своя страна играе решаваща роля в построяването и възобновяване на мускулите.

Тялото ви също по този начин се нуждае от протеини, с цел да създава хормони, антитела, невротрансмитери, ензими и други. Както виждате, всичко е обвързвано и дефицитът на един детайл от веригата може да саботира работата на редица органи.
Видове аминокиселини
Има общо 22 съществени аминокиселини, като 9 от тях назоваваме незаменими – т.е. мъчно можем да си ги набавим без потреблението на скотски храни.

Всяка аминокиселина има друга функционалност. Например, триптофанът е значим за производството на мелатонин, фенилаланинът – за производството на всички типове невротрансмитери и за вярното действие на мозъка и нервната система.

Изолевцинът е от голяма важност за имунната система, заздравяването на рани, детоксикацията, регулирането на кръвната захар и обезпечаването на сила.

Не можем да пропуснем и аминокиселината валин. Най-големите изгоди от нея са за спортистите. Валинът е от значително значение за възобновяване на мускулната тъкан и мускулния метаболизъм. Важен е също по този начин и за вашата устойчивост по време на подготовка. Разбира се, от валин се нуждаят и всички, които не спортуват, защото усъвършенства безсънието и нервността.
На какво да обърнете внимание при избора на аминокиселини под формата на добавки?
Купувайте най-вече незаменими аминокиселини – тези, които не можете да произведете сами. И също по този начин обръщайте внимание на етикетите за допустимо съществуване на неразрешени субстанции.

са изцяло безвредни и даже нужни. Тялото ви се нуждае от тях, с цел да действа обикновено. Въпреки че няма индикации за съществени странични резултати, прекалено много протеини и аминокиселини са непотребни.

Така че, в случай че се храните вярно с задоволително протеини, не прекалявайте с добавките. Те способстват за положителните ви спортни достижения и богатство, само че няма да компенсират неприятните привички.
Коя е най-хубавата добавка с аминокиселини?
Фанатичните спортисти желаят да извлекат максимума от всяка подготовка, по тази причина се нуждаят от най-хубавата добавка с аминокиселини. Това, което може да бъде от изгода за всеки състезател, е левцинът.

Тази аминокиселина е значима за построяването на мускули, за предотвратяването на разпада им след подготовка, за повече мощ и продуктивност и за устойчивост.

Ако не сте сигурни от коя добавка се нуждаете, можете да започнете с сложни аминокиселини.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР