Ако сте любители на месните специалитети, трудно бихте си представили

...
Ако сте любители на месните специалитети, трудно бихте си представили
Коментари Харесай

Как правилно да овкусяваме каймата?

Ако сте фенове на месните специалитети, мъчно бихте си показали какво да си сготвите, в случай че не разполагате с кайма. Тя е евентуално най-често употребяваната месна примес, защото е подобаваща както за обедното и вечерното меню, по този начин и за утринното.

Надали има дете, което да не се зарадва на вкусните препечени принцеси за закуска, чийто мирис долавя още от леглото си. И без значение дали ще подготвяме кюфтета или кебапчета на скара, яхния с кюфтета, мусака или пълнени чушки, постоянно е значимо по какъв начин да подправим каймата за съответното ядене. Ето какво е значимо да знаете в тази тенденция:

1. Винаги купувайте настрана месо, от което да Ви смелят кайма, тъй като като се изключи че ще сте сигурни, че тя в действителност е от месо, ще можете да я овкусите по собствен личен усет според от това какво ще приготвяте с нея.

2. За да не бъде каймата прекомерно суха, добавяйте към нея и малко сланина, или избирайте по-тлъсто месо за приготвянето ѝ. Препоръчително е то да е примес от свинско и телешко.

3. Ако приготвяте кайма за кюфтета, най-подходящите подправки за нея са сол, черен пипер, чубрица, кимион и магданоз. По предпочитание можете да добавите ситно нарязан зелен лук и яйце.

 Кайма за кюфтета

4. Ако желаете да извършите по-малки кюфтенца за пържене, които да са по-бухнали, прибавете и малко сода към към този момент приготвената кайма.

5. Ако приготвяте обичайна българска мусака или пълнени чушки, с изключение на сол и черен пипер, можете да добавите към каймата също кимион и чубрица, както и малко червен пипер. Някои хора поставят и индийско орехче, само че имайте поради, че с него не би трябвало да се прекалява, защото има много мощен мирис.

6. Когато приготвяте спагети Болонезе, месна лазаня или каквато и да е друга паста с кайма, не слагайте чубрица. Макар да сме привикнали на съвсем всички ястия да слагаме чубрица, в италианската кухня, откъдето произлиза и пастата, се употребява най-вече риган и босилек. По опция пресни.

7. В гръцката и в турската кухня постоянно към каймата се прибавя и канела. Типичен образец за това е гръцката мусака и турските пълнени патладжани с кайма.

8. Независимо какви подправки сте избрали за овкусяване на каймата, имайте поради, че е добре да я оставите да престои с тях най-малко 30 мин., с цел да могат да поемат ароматите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР