Ако сте фен или последовател на легендарния инвеститор Уорън Бъфет,

...
Ако сте фен или последовател на легендарния инвеститор Уорън Бъфет,
Коментари Харесай

Една промяна, която ще ви направи по-успешни и щастливи

Ако сте почитател или почитател на именития вложител Уорън Бъфет, евентуално сте наясно с доста от неговите препоръки за по-добро вложение и даже за по-добър живот.

Един типичен съвет на Бъфет може да бъде добра насочна точка за превъзмогването на редица трудности, които в пречат да реализирате цялостния си капацитет. Този съвет е обвързван с  отърваването от неприятните привички.

„ Виждам хора, които показват модели на саморазрушително държание. Те са в капан на тези привички “, споделя Бъфет.

Той посъветва абитуриенти от Училището по бизнес към Университета на Флорида да си основат положителни привички допустимо най-рано.

Според Бъфет ключът е в това да хванете неприятния табиет най-рано и да го измененията, преди той да се е трансформирал в нещо по-лошо.

„ Може да се отървете от него доста по-лесно на вашата възраст, в сравнение с моята, тъй като множеството видове държания разчитат на повтаряне. Веригите на навиците са прекомерно леки, с цел да бъдат усети, до момента в който не станат прекомерно тежки, с цел да бъдат счупени “, споделя той.

Независимо дали завършвате лицей или сте студенти в „ учебното заведение на живота “, навиците ви могат да бъдат изменени когато и да е, без значение от това в кой стадий на кариерното си пътешестване се намирате.

Ако желаете да измененията някакъв табиет, който към този момент не ви е от изгода, има едно нещо, което ще направи прехода ви доста по-лесен.

Променете средата си

Това може да е най-лесният метод да се отървете нежелателен табиет. Той обаче изисква от вас храброст. Честно казано вашата среда може да въздействие на вземането на решения повече, в сравнение с си мислите.  Всеки ден сме изправени пред доста избори - от какво да ядем до какви задания да осъществим. Много от тези избори са мощно подвластни от вашето обграждане и хората, с които поддържате връзка.

Омръзнало ли ви е от непрекъснатите рецензии и негативизъм? Увлечени ли сте в серпантина от клюки? Ако това е средата, в която сте се озовали, преоценете групата от хора, с които поддържате връзка професионално, и деликатно подберете такива, които да допринесат за вашето израстване и благоденствие, вместо да ви натоварват с отрицателни мисли.

Обкръжението ви може да провокира избрани мисли и стремежи, което да ви накара да се държите по метод, който не желаете. По тази причина е от основно значение да научите мозъка си да прави други избори.

Започнете с един неприятен табиет

Този развой не е толкоз сложен, колкото си представяте, тъй че първото нещо, което би трябвало да извършите, е да спрете да мислите, че целият ви свят би трябвало да бъде изменен. Вместо това, фокусирането вниманието си върху коригирането на един табиет в даден миг. Ключът към трайната смяна е в последователното унищожаване на неприятните привички – един по един.

Чарлз Дахиг, създател на „ The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business “, споделя, че би трябвало да мислите за смяната като за план, с който се занимавате един месец, с цел да измененията нещо вечно. След този месец преминете към идващия „ план “.

Марсел Шванц , създател на Leadership From the Core, за Inc.com

Превод и редакция: Георги Георгиев / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР