Ако сме научили нещо от часовете по наука в училище,

...
Ако сме научили нещо от часовете по наука в училище,
Коментари Харесай

6 животни, които ще оцелеят след Апокалипсиса

Ако сме научили нещо от часовете по просвета в учебно заведение, то е, че природата непрекъснато се пробва да ни убие. Без значение какъв брой се пробва обаче, тя в никакъв случай няма да се отърве от тези животни.

Дяволски червей

Оцелява при смазващо налягане, липса на О2, висока температура.

Този тип нематод, открит едвам през 2011г, живее на 3.5км под повърхността на земята. Надминал е предходният рекордьор измежду многоклетъчните организми с километър и половина! Червеят прекарва целия си живот в цялостен мрак, пие 12 000-годишна вода и се храни с бактерии.

Хималайски скачащ паяк

Оцелява при ниско налягане и смразяващи температури.

Точната диаметралност на дяволския червей, този паяк държи върха за живот на най-голяма надморска височина (6.6км!). Може да оцелее дълго време без храна, при съществени минусови температури и неналичието на значително атмосферно налягане. Единствената храна за хималайския скачащ паяк са някои миниатюри инсекти, който вятърът издухва към върха на планината.

Безсмъртната медуза

Неуязвима за процеса на стареене.

Тази медуза има способността да се връща назад в началния си етап на живот, което я прави на процедура безсмъртна. Освен това не наподобява да има някакво ограничаване в броя на тези цикли. За страдание, тя става много уязвима от хищниците и заболяванията всякога, когато се „ подмладява “.

Червен брашнояд

Оцелява при рисков мраз.

Това насекомо, срещащо се в северните елементи на Аляска и Канада, може да оцелее при температура до -150ºC. Прави го, като създава протеин, настоящ като антифриз, който предотвратява кристализирането на кръвта му. Кръвта му също така е подсилена с глицерол, който в допълнение забавя замръзването.

Помпейски червей

Оцелява при рискова топлота и температурни разлики.

Този дълбоководен червей живее в тайнствените хидротермални отвори в океанското дъно. Той потапя опашката си в отворите, където температурата стига до 80ºC. Главата му обаче е извън, с цел да може червея да се храни. В резултат на това, той изпитва температурна разлика от над 40ºC в двата края на тялото си. Смята се, че устойчивостта си дължи на покритие от специфична бактерия по тялото му, която служи като изолираност за червея.

Бавноходка

Оцелява при всевъзможни условия.

Това, дълго милиметър, животно може да оцелее на всички места. Температури близки до безспорната нула и +150ºC не са проблем. Налягане 1200 атмосфери? Няма проблем. Не го бърка и дехидратирането, защото може да оцелее 10 години без вода. 1000 пъти смъртоносна за хората доза радиация също е нищо за него. Докато са изпитвали границите на устойчивостта на бавноходката, учените са стигнали даже до там, че са я изпратили в космоса. И можете ли да познаете? Повечето от животинките, отишли на задача в космоса, се върнали изцяло невредими. Освен това са и много очарователни.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР