Ако слушате изпълнение на поп певеца Георги Дюлгеров със затворени

...
Ако слушате изпълнение на поп певеца Георги Дюлгеров със затворени
Коментари Харесай

Георги Дюлгеров: Още ми се ергенува

Ако слушате осъществяване на поп артиста Георги Дюлгеров със затворени очи, нищо чудно да го объркате с огромната българска звезда Георги Христов. Гласовете им са толкоз сходни, че даже да желае, дребният Жоро към момента не съумява да избяга от това съпоставяне, което в действителност е и огромен комплимент за него – не всеки може да има подобен хубав и необхватен глас.

Кариерата на Георги Дюлгеров започва стремително, откакто продуцентите на момчешката група Backstreet Boys напълно му преотстъпват правата си на песента Everyone и му разрешават да снима и видеоклип към нея с българското заглавие „Студът ти отива“. Песента стига до 2-ро място в музикалната ранглиста „Българският Топ 100“.

Всъщност първата му забележителна поява е на 13 години, когато се появява на дребния екран в най-гледаното тогава детско предаване „Като лъвовете“, където извършва песента от репертоара на Георги Христов „Черно и бяло“. Явява се и на състезанието „Хит минус 1“, където не остава неусетен от композитора Красимир Гюлмезов. Той става създател и на първите две песни на младия артист, озаглавени „Раздяла“ и „Море от обич“.


– Жоро, множеството от артистите, които желаят да градят кариера, идват в София, а ти, таман когато се налагаш като млад реализатор, се връщаш в Бургас. Защо?


– Върнах се, тъй като преди 14 години умря татко ми и не желаех майка ми да остане сама. Сега към този момент имаме автомагистрала, по която за 3 часа си в София. Имам си апартамент и в столицата, тъй че всичко е наред. Мога да движа уговорките си и от Бургас.

– Миналия ноември ти направи огромен концерт в Бургаската опера, за който разбрах, че е минал при голям триумф при претъпкана зала. Кой ти даде куража за това?


– Това беше първият ми независим концерт. На него показах всички песни, които съм изпълнявал през годините – от първите, които написа за мен композиторът Красимир Гюлмезов, когато бях на 18 години, до всички останали и нови, несъмнено. За тази си изява поканих Ралица Ангелова, Стефан Илчев, Краси Кралева от „5-те сезона“, а специфичният ми посетител бе самият Георги Христов. Мисля, че всичко бе на равнище, откакто напълнихме залата на Бургаската опера и получихме възторжените овации на публиката. Всички песни, които показах, бяха с нови аранжименти. На сцената се качиха доста положителни музиканти, в това число и Сашо Кипров, с който представихме една от неговите песни – „Равносметка“, по текст на Сашо Петров. Много сложна продукция. Аз бях кълбо от нерви, само че съумях да се оправя – адреналинът ми пристигна допълнително. Но когато човек излезе на сцената, всичко утихва.

– А по какъв начин се сближихте с Георги Христов – вашите връзки са освен колегиални, а и доста другарски? В началото на тази година бяхте дружно с компания на отмора на остров Бали.


– Самата история към нашето другарство е доста дълга. Когато изпях първата негова ария – „Черно и бяло“, бях единствено на 13 години. Оттогава постоянно съм следял какво прави той. Дори като дребен съм му писал писмо като негов почитател, той, несъмнено, не си спомня, защото получава хиляди послания от свои почитатели. Уважението ми към него като гений е голямо и стана още по-голямо, откакто го опознах и като човек. Често ме съпоставят с него като глас, само че той е неосъществим и като реализатор, и като артистично наличие на сцената. Смело мога да заявя, че той е най-голямата българска поп звезда. Между нас се получи химия и доказателство за това е фактът, че не изпитвам никакво терзание, когато изляза на сцената със звезда от неговата големина. Самият той ме цени и насърчава.

– А по какъв начин вървят нещата ти в персонален проект, не си ли подготвен към този момент за семейство и деца?


– Надявам се някой ден и това да се случи, само че още не съм подготвен. Още ми се ергенува, макар че като всяка майка, и моята желае да ме види със брачна половинка и деца. Иначе да ти се похваля – купих си апартамент в Бургас, тъй че към този момент ставам изцяло независим, свободата отваря доста порти. Свободата е метод да мислиш и преосмисляш всичко, което искаш да ти се случи, или това, което ти се е случило. Знам, че един ден ще имам правоприемник и той или тя ще са горди с мен.

Инж. Емил Панчев:


Връщането на километража е машинация


Основната ни задача е да се борим за сигурността, тъй като с Румъния водим класацията на убити по пътищата на Европа, тревожи се ръководителят на СБА


Инж. Емил Панчев е определен през май 2015 година с цялостно единогласие за ръководител на Съюза на българските автомобилисти (СБА), като преди този момент е бил негов основен секретар. Роден е на 2 октомври 1957 година в Кюстендил и неотдавна отпразнува своята 60-годишнина. Завършил е Машинно-електротехническия институт, като дълги години е работил и като инструктор по кормуване.

През юли т.г. се навършиха 60 години от основаването на СБА. По този мотив в България гостува Жан Тод – някогашен управител на „Ферари“ във Формула 1, а в този момент президент на Международната автомобилна федерация (FIA).

– Инженер Панчев, през юли СБА навърши 60 години, вие също, честито и за двата юбилея! Много или малко са 60 години от основаването и развиването на една организация?


– Да, на 2 октомври и аз направих 60 години, благодаря. Хубаво е една организация да направи 60 години, това значи, че има история. Организацията ни е основана през 1957-а. В другите страни към този момент е имало такива съюзи и тогавашното социалистическо управление е било притиснато от западните страни да сътвори сходна организация, защото през страната ни са прекосявали доста туристи с коли. А другояче, още от 1910 година има шофьорски организации, които са съществували под разнообразни форми като сдружения, като царски клуб и така нататък Сега нашите услуги са ориентирани най-много към автомобила, оказване на пътна помощ, годишни прегледи, застрахователна активност, образователна активност, механически услуги…

– Има статистика, че всеки ден близо 3500 души умират на пътя, като пътно-транспортните катастрофи са първата причина за гибелта на младежите сред 15 и 29 години. В какво се състои акцията ви „3500 живота“, взаимно с ФИА и други 245 автомобилни клуба по света?


– В момента София е залята с едни билбордове, свързани с акцията „Да спасим 3500 живота!“ Тя е дейна и в международен проект, а двукратният международен първенец от Формула 1 Фернандо Алонсо е нейно лице. В нея се включват и имена от спорта и шоубизнеса, като Антоан Гризман, Фелипе Маса, Рафаел Надал, Нико Розберг, Мишел Йео и Фарел Уилямс, които насочат своите послания за сигурността при шофиране в над 700 града в целия свят, включително и в София.

– След като България е преди всичко в Европейски Съюз по убити по пътищата – каква е главната причина съгласно вас? Има ли връзка с печално известното пазаруване на шофьорски книжки?


– Много са причините… Аз съм приключил и полувисшия институт за инструктори, тъй че съм бил и инструктор и съм във вътрешността в тематиката. Човек – път – автомобил, това са трите думи, определящи сигурността на придвижването. Автомобилите към този момент станаха много по-добри, може да се каже, че няма неприятни коли. Подобри се спирачният път, еърбеци и така нататък, всичко върви в посока по-голяма сигурност. От друга позиция, автомобилът способства доста и за замърсяване на околната среда посредством изгорелите газове. Затова от ден на ден ще навлизат и електрическите коли. В България колкото и да са неприятни пътищата, въпреки всичко има усъвършенстване. Това, което ние от СБА забелязахме е, че в началото, когато се пуснаха по-нови прави на автомагистралите, имаше повече убити! Не бяхме привикнали да караме на автомагистрали и се пребивахме, когато аутобанът свършваше. Всичко това води до въпроса за образованието, в случай че щете и преквалификацията. В страните, които са по на запад, като караш три години, би трябвало да бъдеш пращан на опреснително образование. Правилата и законите се трансформират,затова е належащо и дообучение. Колкото до пазаруването на книжките, аз считам, че в последно време, с направените промени, все по-малко има такава опция това да се случва. Много от европейските страни минаха на разновидността не страната да изпитва, защото има опция за корупция, а това да се прави от частни организации. Ние от СБА ще настояваме това да бъде въведено и у нас.

– Кои ще бъдат главните цели на СБА оттук нататък?


– Основна задача е сигурността на придвижването. Изключително обезпокоително е, че България и Румъния водят европейската ранглиста по брой на убити по пътищата – 95-97 на 1 милион души, до момента в който при останалите страни те са в съответствие 50 на 1 милион, а минимум са страните, които означават 25 на 1 милион.

И още…

Светлана Василева чака пръстен от Гущеров

Софи Маринова се лекува за бебе

Миглена Ангелова отново е влюбена

Ася Капчикова мечтае за кино функции

Галин търси път към поп музиката

Теодора Духовникова припадна на сцената

Мъжът на Джулиана Гани й е правилен

Огън от самун палил Даниел Димов

Кирилка Янкова вижда заболяванията като на скенер


Доц. Любомир Киров:  От затруднения на грипа умират повече, в сравнение с в произшествия

Извънземни приготвят всеобща инвазия на Земята

На мода са леки обувки с ниски токове

Вела Благоева отнасяла рецензия, че е „разпусната“ жена

Хималайските Кейт и Уилям: обич като в приказките

И други четива – в „Жълт Труд“ от 1 ноември!

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР