Ако си смени позицията за Македония, може да не е

...
Ако си смени позицията за Македония, може да не е
Коментари Харесай

Гърми скандал! БСП скочи на Петков: Смениш ли позицията си за Македония, няма да си премиер

Ако си смени позицията за Македония, може да не е министър председател, разяснява в коридорите на Народното събрание аленият народен представител Георги Свиленски по отношение на опцията министър-председателят Кирил Петков да реши без да пита да промени българската позиция за участието на Северна Македония в Европейски Съюз. За разлика от президента Радев, който през днешния ден разяснява, че натискът върху страната да свалим ветото на Северна Македония е голям, Свиленски отхвърли да ни е оказван напън да ускорим преговорния развой на Скопие с Европейски Съюз.

„ Нашата позиция е поредна. Република Северна Македония може да продължи процеса за влизане в Европейски Съюз откакто извърши декларацията от 44-то Народно заседание и към този момент поставените й условия. Това е алена линия за нас, няма по какъв начин да я прекрачим. Това е алена линия за всички български жители “, акцентира Свиленски. По думите му обществото ни е обединено по тематиката, а над 80% от българските жители поддържат позицията на Българска социалистическа партия. Той посочи, че решението се споделя от съдружното ръководство, а утвърждение имало и у огромна част от опозицията.

„ Ако министър председателят на своя отговорност реши да прави нещо, е ясно какъв е изходът. Просто няма да бъде министър председател повече “, безапелационен бе шефът на ПГ на Българска социалистическа партия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР