Ако сегашният главен прокурор напусне поста си, това няма да

...
Ако сегашният главен прокурор напусне поста си, това няма да
Коментари Харесай

Атанас Атанасов извади нова версия за патилата на Гешев

Ако сегашният основен прокурор напусне поста си, това няма да усъвършенства положението, в което се намира правосъдната ни система. Това стана ясно от думите на съпредседателя на " Демократична България " Атанас Атанасов пред Българска национална телевизия.

" Отстраняването на Гешев не взема решение проблемите на правосъдната промяна. Нещата са елементарни, само че решението е комплицирано. Главният прокурор разполага с неограничена кадрова власт върху всички подчинени. Това би трябвало да се реши и оттам-нататък нещата ще придобият по-нормален тип ", изясни Атанасов.
-->
Към днешна дата всичко, което излиза около гърмежа до кортежа на основния прокурор демонстрира, че е инсценировка, въпросът е кой я е провел, безапелационен бе той.

По думите му казусът би трябвало да се проверява задълбочено, само че изрази подозрения, че това ще се случи предвид на последните събития в следствените органи и прокуратурата.

" Те са се хванали гуша за гуша, заплашват се да се убиват, декларират, че се опасяват едни други. Ние дадохме брифинг в Народното събрание и декларирахме че Софийската градска прокуратура, която следи това следствие, би трябвало да го изземе от Националната следствена работа и да го разпореди на други проверяващи органи, които не са заинтригувани ", уточни Атанас Атанасов.

Според него след разказаното от Гешев и Сарафов не е ясно дали имаме самостоятелни следователи.

В България не е останала незасегната власт, счита съпредседателят на Демократична България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР