Ако сега управляващите от Продължаваме промяната-Демократична България и ГЕРБ-СДС не

...
Ако сега управляващите от Продължаваме промяната-Демократична България и ГЕРБ-СДС не
Коментари Харесай

Крум Зарков изплаши управляващите, каза как ще паднат от власт

Ако в този момент ръководещите от " Продължаваме промяната-Демократична България " и ГЕРБ-СДС не се спогодят за правосъдната промяна и не решат проблемите, свързани с Висшия правосъден съвет, това ще докара до държавна рецесия и рухване на кабинета. Предупреждение за това насочи в изявление за Българска национална телевизия някогашният длъжностен правосъден министър Крум Зарков.

Според него Висш съдебен съвет основава единствено съмнение и те са си отговорни за това. Според мен изборът на Сарафов единствено от прокурорска гилдия беше предупреден скандал, само че няма потребност политическите партии да вършат заявления и да подлагат на критика, защото в тях е ключът за решение на казуса, сподели Крум Зарков.
-->
" Винаги съм мислел по един метод - човек би трябвало да се бори с хората, когато са на власт. Иван Гешев загуби качеството на основен прокурор още през 2020 година, главно с нахлуването си в президентството, както и с отхвърли да разбере, че огромната власт идва с огромна отговорност ", сподели още той.

По думите му би трябвало да има основен прокурор, както и прокуратурата би трябвало да бъде в правосъдната власт.

Зарков изрази поддръжката си към правосъдния министър Атанас Славов, който може да нападна пред Върховния административен съд избора на Борислав Сарафов за краткотраен основен прокурор или да призове Висш съдебен съвет да преразгледа решението си. " Решението е - събират се ПП-ДБ, влизат при сътрудниците си в ръководството за избор на нов Висш съдебен съвет. Това е залогът за ръководството и неговата легитимация ", акцентира някогашният правосъден министър.

Зарков не вижда причина Конституционният съд да каже, че има противоконституционност в отстраняването на досегашния основен прокурор Иван Гешев. Той не мисли, че може да бъде възобновен Гешев и това не трябвало да се случва. Неговата промяна обаче сама по себе си била крачка, а не цел.

" Гешев нищо не може да направи. Прегрупирането както в политическата, по този начин и в правосъдната власт тече. Рецептата е да се спре с непрекъснатото баламосване на хората, които са доста по-умни, в сравнение с политиците считат, а да кажат, че се събрахме тези и тези партии, че желаят да създадат правосъдна промяна - методът на сформиране на Висш съдебен съвет и квотите в него, контрол на правда на основния прокурор и на прокуратурата, отварянето на Конституционния съд за по-голямо превръщане към него, който да стане поръчител за човешките права в него. Няма потребност да се търсят екстравагантни решения ", безапелационен бе Зарков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР