Ако сега ПП не направят управление с Борисов, на следващите

...
Ако сега ПП не направят управление с Борисов, на следващите
Коментари Харесай

Дачков каза истината: Киро и Асен показаха капитулация на ПП пред ГЕРБ. Борисов командва парада!

„ Ако в този момент Политическа партия не създадат ръководство с Борисов, на идващите избори ще му се молят като трета политическа мощ “, разяснява журналистът Явор Дачков пред БНР.
„ ГЕРБ желаят да създадат държавно управление с Политическа партия. По-трудно е да се каже какво желае Политическа партия. Траекторията на „ Промяната “ – тя стана водеща политическа мощ с помощта на говоренето против Бойко Борисов и ГЕРБ, завоюва ръководство, смъкна се сама, тъй като се оказа безусловно неподготвена да ръководи. Затова през днешния ден са в изолираност. Най-голямата алена лампа за тяхната непросветеност е бюджетът – с съвсем 7% недостиг. Това с бюджета е голяма дупка, голям проблем “, сподели Дачков.
„ Те сами демонстрираха, че не могат да ръководят. Иначе в този момент всички останали сили против ГЕРБ щяха да ги поддържат тях и да се завърши с Бойко Борисов. Стана противоположното – оказа се, че Кирил и Асен са в изолираност, а Бойко Борисов командва парада. (…) Много хора го подценяваха през годините и не престават да го подценяват. Но той е един от най-хубавите политици, в случай че гледаме това, което играе в политическата игра. Има няколко „ университета “ – като се стартира от улицата и СИК, мине се през Тодор Живков и царя. След това основен секретар, кмет. Това е човек с извънреден опит. Накрая Политическа партия излязоха и споделиха, че с мафията ще вършат правосъдна промяна. Те не могат да създадат държавно управление с Борисов, само че са подготвени с мафията, както назовават ГЕРБ, да вършат правосъдна промяна. Това ми се вижда безспорен нонсенс “, уточни той.
Според Дачков на лидерската среща на ГЕРБ с ПП-ДБ от „ Промяната “ и Демократична България са се държали с Борисов като „ с татко, преподавател, шеф, който ги е хванал в междучасието да пушат “, а езикът на тялото е показвал „ безспорна капитулация на Политическа партия пред ГЕРБ “.
„ С държанието „ хем сме с ГЕРБ, хем без ГЕРБ “ отново отблъскваш електорат. Ще се окаже, че локалните избори не са сигурни за Политическа партия и Демократична България “, означи Дачков.
По думите му те са в позиция lose – lose, на губещи, каквото и да изберат.
„ Демократична България и самият Христо Иванов от дълго време желаят да създадат коалиция с Бойко Борисов, тъй като схващат, че всеки идващ път ще договарят с Борисов от позицията на по-слабия “, разяснява Дачков.
„ Демократична България ще ритне тази коалиция след локалните избори. Политическа партия не е никаква партия, нямат никакви структури. Те са политическа пирамида, учредена за инкасиране на власт и пари. Те са стартъп, политически “.
Явор Дачков предвижда, че „ в случай че в този момент Политическа партия не създадат легално ръководство с Борисов, на идващите избори ще отидат като трета политическа мощ да се молят на Борисов да ги вземе в ръководството, тъй като „ Възраждане “ ще ги е била “.
Той добави, че „ Политическа партия шиканират и оферират имена, които ГЕРБ няма да одобри, а Борисов е толкоз умел, че ще затъват от ден на ден и повече “.
„ Възраждане “ порастват непрестанно, не внезапно, както беше Слави Трифонов и „ Промяната “, а еволюционно и хората ги следят деликатно, тъй като са лъгани “, означи Дачков.
„ Но те се държат поредно и това им е играта. Костадин Костадинов е много умел политик. Ако Каракачанов не беше толкоз суетлив и го беше оставил да оглави Вътрешна македонска революционна организация, в този момент нямаше да има „ Възраждане “, щеше да има едно огромно Вътрешна македонска революционна организация, което е запазена марка от дълго време в политиката. Костадинов е квалифициран, нервира преднамерено съперниците, тъй като това го държи на повърхността. Събира от ден на ден хора. При него казусът е, че към този момент е единствено той, липсва плътността на специалистите, които ще ръководят и е хубаво да се уплътни техния облик. „ Възраждане “ е нужна на българската политическа система, тъй като има най-малко една партия, която не е с американското посолство. Такава партия би трябвало да има и фактът, че е единствената, която пораства, би трябвало да светне в главите на всички, които са доста цензори, доста либерали, доста демократи, че има нещо гнило в българската гласност “.
Запитан за ролята на американския фактор журналистът изрази мнение, че задачите се реализират, а натискът оказва въздействие. Според него доказателство за това е, че Борисов от дълго време – още в предходния парламент, щеше да е направил коалиция с други партии, само че американското посолство желае „ и другото му крило – Политическа партия и Демократична България, в джаза, с цел да знаят, че са сигурни в евроатлантическата коалиция и оттова идват всичките тези сгънки “.
„ Те реализират своя интерес. Каквото и да приказваме, е смешно, тъй като е явна намесата на американското посолство в България. (…) Намесата на американците си е напълно действителна, само че тя не е груба – такава, че да не можеш да лавираш и да правиш лична политика, както го прави Орбан. Костадин Костадинов има такава рекламация. В един миг може да влезе в играта. Трябва да има ново потомство политици, които не са подвластни от Щатите и техните описи “, сподели още Дачков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР