Ако се увеличат темповете на инсталиране на вятърни турбини и

...
Ако се увеличат темповете на инсталиране на вятърни турбини и
Коментари Харесай

Към 2030 година Австралия може изцяло да премине към възобновяема енергия

Ако се усилят темповете на инсталиране на вятърни турбини и слънчеви ферми с 80% спрямо 2017 година, Австралия може да премине към 100% чиста сила 10 години по-рано от планувания период.
Изследване на Асоциацията за различни технологии ( АТА ) сподели, че към 2030 година Австралия може напълно да премине към възобновими източници на електрическа сила.

Според АТА, чистата сила може да се окаже по-евтина. Ако се построят две нови въглищни електроцентрали, електрическият ток ще коства от $81 до $182 на мегаватчас. Ако към тези цифри прибавим вредата, нанасяна на здравето на хората и околната среда се получава цена от $102 до $203. В електрическа мрежа единствено с чиста сила, електричеството ще коства $93 за мегаватчас.



За да може страната да премине към 100% възобновима сила, мощността на инсталациите би трябвало да доближи 93 гигавата, Ако темповете на строителство на вятърни турбини останат на равнището на 2017 година, цялостният преход към чиста сила ще стане към 2040 година. Но с напредъка на технологиите е допустимо увеличение на темпото с 80% и тогава процесът ще завърши към 2030 година.

Един от основните играчи на пазара на системи за предпазване на електрическата сила стана Tesla. През месец септември Мъск подписа контракт с производителя на вятърни турбини Vestas за инсталиране на акумулаторните станции Powerpack. Сега Tesla ще взе участие в строителството на нова хибридна електроцентрала в Австралия, която ще употребява вятърната и слънчевата сила.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР