Ако се стигне до втори мандат, Продължваме промяната - Демократична

...
Ако се стигне до втори мандат, Продължваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

Втори мандат - ПП-ДБ предлага експерти, ГЕРБ само подкрепя

Ако се стигне до втори мандат, " Продължваме смяната - Демократична България " ще предложи държавно управление от специалисти. Този кабинет ще бъде излъчен от тяхната коалиция, а ГЕРБ може да го поддържа, в случай че желае.

Това стана ясно от думите на водача на ДСБ Атанас Атанасов пред Нова тв.

" Ние ще предложим личен състав и ще търсим поддръжка. Няма да вземем нищо от ГЕРБ. Не може хора от държавното управление да бъдат конфигурирани от Бойко Борисов. Министрите да са чисти специалисти. Кабинет, който да бъде излъчен от нашата коалиция.

Защо би трябвало да дефинират хора и министри? (ГЕРБ - б.р.). Ако желаят - да поддържат. Ако са държавнически настроени и не желаят предварителни парламентарни избори - освен на думи, да го покажат с дейности ", изясни Атанасов.

И посочи, че Борисов има авариен вид за държавно управление, дружно с Движение за права и свободи, само че желае да направи коалиция с тях (с ДБ-ПП, б.р.). Атанасов съобщи, че следователно ще би трябвало да се съобрази с тяхната дума.

" В България има задоволително почтени, достолепни, самостоятелни хора. Не мога да приема нищо препоръчано от Борисов ", сподели още Атанасов.

" 70-80% желаят държавно управление, само че тази маса не е еднорордна ", посочи още той.

И изясни, че гласоподавателите на неговата групировка не желаят да имат нищо общо с ГЕРБ, а тези на ГЕРБ евентуално желаят същото по отношение на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

" Аз съм " за " за мирното взаимно битие, което оферират от ГЕРБ, само че не можем да забравим корупционните схеми през последните 12 години. ГЕРБ и Движение за права и свободи имат аварийно болшинство, само че не желаят да го употребяват. Искат ПП-ДБ да поддържа техния избор за ръководител на Народното събрание.

Минаха 10 дни от изборите, само че никой не ни е търсил за каквито и да е обикновени съвещания във връзка с организацията на работата на Народно събрание. Ако има някой, който най-вече пречи за това да се сътвори болшинство, това е Бойко Борисов.

Вчера най-сетне на председателски съвет ГЕРБ чуха какво им споделих - че би трябвало да потърсят поддръжка. След това следобяд желаеха среща. На нея бяхме помолени да потърсим механизъм на спокойно взаимно битие. Това е хубаво.

Беше чут нашият апел и предложение за ротация на ръководителите на Народно събрание. Колегите от ГЕРБ споделиха, че ще го обмислят деликатно. Политиките, по които имаме единодушие, дано да ги осъществяваме дружно ", добави Атанасов.

По думите му е доста значимо работата на Народното събрание да стартира и да се гласоподават законопроектите.  Атанасов разяснява, че разликата сред първия и втория на изборите е съвсем равна на недействителните бюлетини.

" Най-ярката връзка в България сред задкулисието и политическия живот се споделя Бойко Борисов. Не може той да кадрува държавно управление, предлагано от нас ", добави Атанасов.

И добави:

" Трябва да се постави завършек на тази служебна власт. Внимателно слушах всички речи през вчерашния ден. Корнелия Нинова извади обстоятелства за корупционни схеми от служебното държавно управление, което е безотговорно. Президентът да се прибира в президентството. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР