Ако се сложи таван на надценките, това ще удари малкия

...
Ако се сложи таван на надценките, това ще удари малкия
Коментари Харесай

Възраждане с предложение за увеличаване на минималните пенсии

Ако се постави таван на надценките, това ще удари дребния бизнес - кварталните магазинчета. " Очевидно е, че има картел в бранша. Ние предлагаме по-голяма бистрота. Търговците би трябвало да бъдат задължени да покажат доставната цена на продуктите от дребната потребителска кошница ", съобщи в предаването " Офанзива " по НоваНюз Деян Николов от „ Възраждане ”.

По думите му приходите би трябвало да се усилят с размера на инфлацията - към 15%. Включвам минималната заплата и пенсиите. Предложението на КНСБ минималната заплата да е 940 лева, е малко по-високо от това, което е допустимо. Ще бъдем " за " това да се орежат финансовите разноски и неналежащите такива. Икономиката се движи и без няколкото милиарда финансови разноски. Предвиждаме към 15% нарастване на минималните пенсии ", съобщи Николов.
-->
Според него за момента не е уместно нарастване на налозите, по-скоро би трябвало да се усъвършенства разходната част и да се увеличи събираемостта. " Против сме връщането на естествената ставка на Данък добавена стойност от 20%. За заведенията сме срещу, както и за фитнесите ", изясни той. И добави, че " Възраждане " не би подкрепило държавно управление на малцинството, само че би пробвала да беседва за допирни точки.

Николов разкри, че до предходната сряда са събрани 467 000 подписа за референдума за опазване на българския лев. " Смятаме, че ще стигнем до 530 000 до края на периода - 10 април и референдум ще има. България не би трябвало да влиза в еврозоната, тъй като сме на прага на световна финансова рецесия. В момента държавните управления желаят да залагат 3% недостиг, прогнозите са за 6-7%. Това, че Българска народна банка не може да печата пари, е естествена спирачка, идваща от борда ", счита той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР