Ако се чудите с какво да нагостите семейството в неделя

...
Ако се чудите с какво да нагостите семейството в неделя
Коментари Харесай

Неделна закуска в гювечета. Вижте рецептата

Ако се чудите с какво да нагостите фамилията в неделя заран баничките в гювечета са забавна, бръза и лесна опция. Рецептата е на Сия Рибагина.

Необходими артикули:

12 листа кори за баница

50 г масло (разтопено)

60 г масло (твърдо)

300 г сирене

6 бр. яйца

600 мл прясно мляко

сол

6 ч.л. олио (за намазване)

За тази рецепта ще са ви нужни 6 бр. гювечета или други керамични или глинени купички, подобаващи за термична обработка.

За всяко гювече ще ви трябват по две кори. Ако ползвате по дебели кори, ще би трябвало да увеличите количеството на яйцата и прясното мляко.

Намажете всяко гювече с малко олио. Вземете една кора, намажете я с разопено масло, сложете втората върху нея и още веднъж намажете с масло.

Разпределете си сиренето по към 50 г за всяка баничка. Натрошете сиренето и поставете в единия край по дължина на кората като пътечка.

Навийте на руло и сложете във купичката, като навиете кората като охлюв. Така направете и с останалите кори и запълнете всички гювечета. Разбийте яйцата със прясното мляко и прибавете щипка сол.

Сипете от сместа във всяка купичка, разпределете я по равно. Отгоре корите би трябвало да са намокрени добре. Отрежете от маслото по към 10 г и сложете в средата на всяка кора в купичките. Сложете във фурната и загрейте на 170 градуса. Печете баничките към 40 мин. до златист цвят.

Извадете от фурната и с нож леко минете към стените на гювечетата, с цел да се отлепят баничките. Извадете ги и оставете да се поохладят върху железна скара, с цел да станат хрупкави.

Ако пък ги предпочитате по мекички, ги сложете в паница и хапнете на драго сърце. Тези банички стават извънредно пухкави и вкусни, за тях няма да ви е нужен бакпулвер или сода, задоволително добре си бухват от яйцата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР