Ако РС Македония продължава така да се държи, е възможно

...
Ако РС Македония продължава така да се държи, е възможно
Коментари Харесай

Министър Милков с ултиматум към Скопие

„ Ако районен съд Македония продължава по този начин да се държи, е допустимо още веднъж да сложим несъгласие.  Цинизъм е да се разискват планове за екопътека с РСМ, до момента в който Християн Пендиков стои в болница “. Това съобщи служебният външен министър Николай Милков, след чуването му от страна на Комисията по външна политика.

Милков посочи, че РСМ, в случай че желае да продължи да върви по европейския си път, би трябвало да извърши своите поети задължения, България би трябвало само да следи за това осъществяване.
-->
Заради нападението на секретаря на българския културен клуб в Охрид Християн Пендиков външната комисия в Народното събрание изслуша на закрито съвещание министъра на външните работи Николай Милков и българския посланик в Република Северна Македония Ангел Ангелов.

Основният проблем е, че антибългарското говорене не беше осъдено от дейностите на Министерство на вътрешните работи в районен съд Македония, съобщи посланикът ни в РСМ Н.Пр. Ангел Ангелов.

„ Не може външният министър на РСМ да пристигна в София, да приказва с Пендиков и да визира тематиката за нахлуване от омраза и през вчерашния ден вечерта заместник-министърът на локалното самоуправление да се появява в някаква емисия и да споделя, че Християн е атакуван, тъй като е имало конфликт с наркодилъри и това да е било цялата незаконна активност “, сподели дипломат Ангелов, представен от БГНЕС.

Той акцентира, че са неприемливи обвиняванията за някаква криминална активност, която управляващите в Скопие желаят да вменят на жертвата на жестокото нахлуване.

„ Недопустими са изказванията, че Пендиков е бил съден за разпространение на опиати. Той напусна страната с паспорта си, преминавайки граничен надзор, т.е. никой не го търси “, посочи дипломат Ангелов.

Той съобщи, че Пендиков е подал в края на декември молба за българско гражданство с изваждането на документ за съдимост, публикуван от РСМ.

„ Да се разгласяват такива подправени вести е немислимо “, акцентира дипломат Ангелов и добави. „ Ние, като дипломати, сме изпратени да градим мостове, само че за танго трябват двама, трябват старания и от РСМ “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР