Ако републиканците спечелят изборите в САЩ, може да спре подкрепата

...
Ако републиканците спечелят изборите в САЩ, може да спре подкрепата
Коментари Харесай

10 000 евро за билет от Москва до Белград

Ако републиканците завоюват изборите в Съединени американски щати, може да спре поддръжката за Киев, сподели US сенатор пред " Вашингтон пост " В няколко страни стопираха да работят с картите Mir, министерството на финансите не съумя да продаде държавен дълг 
 

Разпродадени са всички полети от Русия към Сърбия,а цената на еднопосочния билет Москва - Белград, която беше 300 евро в икономична класа, удари 10 000 евро, оповестява телевизия Телма, представена от trafficNews.bg.
-->
Вчера в сръбската столица дойдоха първите групи руснаци, които бягат от оповестената готовност. Полетите на Еър Сърбия и Туркиш Ерлайнс са разпродадени за идващите няколко дни. Това са единствените самолетни връзки на пасажерите от Русия с европейския континент.

Дълги опашки от коли с съветски табели са се извили на границата сред Русия и Грузия, предава Ройтерс, цитира Българска телеграфна агенция. Големи опашки се извиват и при пунктовете с Финландия.

Военната готовност в Русия е първата в страната от Втората международна война насам. В обществените мрежи се основават групи с информация по какъв начин да бъдат напуснати рамките на страната. След оповестената готовност се организираха и митинги, които приключиха с  арести от страна на полицията, а арестуваните мъже са получавали повиквателните си. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че това не опонира на закона.

В същото време няколко страни, които одобряваха съветските карти за разплащане Mir, стопираха да работят с съветската платежна система, написа " Известия ". На 19 септември турските банки Is Bankasi и DenizBank отхвърлиха да обслужват карти Mir на техните банкомати и ПОС терминали. Решението беше взето след предизвестията на американските управляващи за допустимо налагане на наказания против организации, които одобряват националната карта отвън страната. Дипломатите приканиха туристите да употребяват карти през терминалите на тези банки, които не престават да взаимодействат с платежната система. Всеки, който желае да посети Турция, беше посъветван да вземе със себе си " задоволително количество пари за ежедневни разноски " на пътуването.

По-късно към отхвърли да обслужват  Mir се причислиха и банките на Казахстан и Виетнам, а на 21 септември това направи и Армения. Централната банка в Ереван изясни, че комерсиалните кредитни организации ще вземат свои решения на фона на известията за наказания. Туристическата организация АТОР прикани жителите на Русия да носят пари в брой, когато пътуват. " Препоръчваме на клиентите да закупят валута авансово за всевъзможни пътувания в чужбина и да я употребяват по време на почивката си. Това ще ви разреши да избегнете вероятни опасности и да плащате в магазини, заведения за хранене и туристически организации без ограничавания. В редица страни е допустимо да закупите националната валута за рубли, в този случай е задоволително да вземете нужната сума в рубли на отмора ".

По-рано Министерството на финансите на Съединени американски щати позволи въвеждането на ограничавания за поддържане на потреблението на карти Mir отвън Русия. Официалният представител на шефа на европейската дипломация Жозеп Борел - Петер Стано, също не изключи асоциацията да употребява тази мярка. По думите му в Европейски Съюз има полемики по този въпрос.

Междувременно министерството на финансите на Русия не съумя да продаде държавен дълг. Аукционът за разпространение на облигации на федералния заем (OFZ), който се организира на 21 септември, беше разгласен за недействителен заради липса на предложения на рационални цени. Планирано беше да се продадат скъпи бумаги с падеж през юли 2036 година за 10 милиарда рубли, както и с падеж през март 2029 година за 20 милиарда рубли. Провалът на търга е обвързван с реакцията на вложителите към оповестяването на частична готовност от президента Владимир Путин.

И до момента в който Европейски Съюз обмислят какви още наказания да вкарат против Русия, американският сенатор Крис Мърфи съобщи, че възможна победа на Републиканската партия на идните междинни избори за Конгрес на Съединени американски щати може да отслаби поддръжката на Вашингтон за Украйна, написа " Вашингтон пост ". " Ако републиканците управляват Камарата на представителите или Сената, мисля, че има възможност да спре всякаква спомагателна поддръжка ", сподели политикът. В публикацията се отбелязва, че в този момент републиканците са по-склонни да поддържат концепцията на Белия дом за още на 12 милиарда $ за Украйна, само че в случай че обаче завоюват изборите за долната камара на Конгреса или още повече за Сената, нещата могат да се трансформират. " Мисля, че има действителен риск тази резолюция да е последният път, когато финансираме Украйна ", твърди Мърфи.

Москва нееднократно е заявявала, че западните оръжейни доставки единствено удължават спора, а превозът с тях се трансформира в законна цел.

Конгресът усили сумата военна, икономическа и филантропична помощ за Киев на съвсем 40 милиарда $ от в началото поисканите от президента Джо Байдън 33 милиарда $. По-късно Съединени американски щати оповестиха нов пакет от помощи за Киев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР